Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ski areály na jihu Moravy mají sněhu dost. Zájem je velký

V Hodoníně u Kunštátu i v Olešnici na Blanensku se stále lyžuje. Svůj provoz obnovil v pondělí i lyžařský areál Filipovo údolí na Hodonínsku. Oblevy se provozovatelé nebojí, většina z nich má připravené zásoby technického sněhu. Provoz by se tak zastavit neměl.

V Hodoníně u Kunštátu mají asi půl metru technického sněhu a fungují téměř v plném provozu. Pouze na vrchní školní sjezdovce se nejezdí. „Na sjezdovce máme obrovské zásoby sněhu, proto čekáme, co provede počasí v následujících dnech,“ uvedl provozovatel areálu Vlastimil Jílek. Kromě sjezdovek funguje i servis a lyžařská škola. Návštěvníků přijelo i v dnešním počasí dost. „Lidé se nebojí, že by tu byla sjezdovka vydřená nebo něco takového,“ dodal Jílek. Na silvestra mají otevřeno do 16:00, na Nový rok začnou v 10:00. Mimo tyto dva dny fungují od 9:00 do 20:00, o víkendu otvírají už v 8:00.

Ve Filipově údolí znovu otevřeli areál v pondělí a zájem je velký. „Počasí je dnes hrozné, i přes to se ale několik odvážlivců našlo. Předchozí dny byla návštěvnost větší díky lepšímu počasí,“ uvedl za areál Lubomír Žák. Sněhu mají zatím dost, kolem deseti až 30 centimetrů. Areál bude v provozu i na silvestra do 14:00.

Lyžuje se i v Němčičkách na Břeclavsku. Většina svahu je pokrytá technickým sněhem. „Máme opravdu dost lyžařů. Dnes nám končí školička pro děti, která fungovala přes vánoční prázdniny. Bylo to nabité, zájem dětí byl obrovský. Máme sníh už i u dopravníkového pásu, který je zdarma. Sjezdovka je ve třech místech mírně vyježděná, ale zatím drží,“ řekl za areál Jaroslav Stávek. Provoz by se neměl přerušovat, a když mrzne, využívá provozovatel každou chvíli k zasněžování. Otevřeno mají každý den od 9:00 do 16:00. Od příštího týdne budou do areálu dojíždět školy, které tu mají své kurzy až do března.

V Olešnici na Blanensku mají také sněhu dostatek. „Na svahu máme více než půl metru sněhu. Jsme zásobeni dopředu, ani obleva náš provoz neohrozí,“ řekl správce areálu Jiří Kotlán. Fungují všechny vleky, lidí jezdí dost. „Záleží na počasí. Mezi svátky byla účast větší než v posledních dvou dnech, kdy se počasí značně zhoršilo. Zájem o lyžování ale stále je,“ dodal Kotlán.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tomáš Snow Olešnice

Štítky ČR, rekreace, počasí, Jihomoravský, Hodonín, Morava, sjezdovka, umělý sníh, okres Blansko, Kunštát, Olešnice, okres Hodonín, lyžařské středisko

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Ski areály na jihu Moravy mají sněhu dost. Zájem je velký  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.