Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na jižní Moravě odstartuje Tříkrálová sbírka. Pomůže seniorům i nevyléčitelně nemocným

Prvním lednem odstartuje na jižní Moravě již tradiční Tříkrálová sbírka. Stovky koledníků se obléknou do typických bílých kostýmů Kašpara, Melichara a Baltazara a společně s požehnáním do nového roku přinesou také finanční dary pro lidi v nouzi.

Tříkrálová sbírka je součástí začátku nového roku již dvaadvacet let. Do akce se zapojují dobrovolníci, školy, společnosti i farnosti, které se snaží zlepšit život potřebným. Letos budou koledníci obcházet domácnosti až do 16. ledna. „Jsme velmi rádi, že se letos můžeme vrátit k tradičnímu koledování. Naši královští koledníci se opravdu těší, že po roční pauze zase napíšou požehnání K+B+M+2022 na dveře našich dárců," připomenul loňskou pauzu ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

Přispět mohou lidé do volně stojících kasiček na veřejných místech, přes dárcovskou DMS nebo také online, a to na webu Tříkrálové sbírky. V Brně bude možné navštívit dva stánky v centru města. Od 3. ledna bude připravený stánek na České ulici a v dalších dnech přibude také u hlavního nádraží. „Brňané mají nově k dispozici tříkrálovou kasičku také v nákupním centru Velký Špalíček, v Alfa pasáži nebo na řadě dalších míst. Z epidemických důvodů se ale neuskuteční Tříkrálový průvod centrem města, který byl letos plánovaný na 6. ledna,“ řekla mluvčí Diecézní charity Brno Eva Bělocká.

Peníze, které lidé v rámci Tříkrálové sbírky letos darují, pomohou těm, kteří využívají služby Charity. Zlepší péči o nevyléčitelně nemocné či seniory a poputují také na zlepšení prostředí pro maminky s dětmi v tísni. Tři krále, kteří obcházejí domácnosti pod záštitou Charity, bude možné poznat podle speciální zapečetěné kasičky.

Ohodnoť článek

Foto Diecézní charita Brno

Štítky tři králové, tříkrálová sbírka, charita, Jihomoravský kraj, Diecézní charita Brno, Oldřich Haičman, Brno, Velký Špalíček

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Na jižní Moravě odstartuje Tříkrálová sbírka. Pomůže seniorům i nevyléčitelně nemocným  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.