Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Místo malé haly přístavba. Brněnské Žabiny dostanou nové sportoviště

Hala Rosnička v brněnských Žabovřeskách, která je domovským útočištěm ženského basketbalového týmu BK Žabiny Brno, se rozšíří o novou přístavbu. Sportovní klub Brno-Žabovřesky získal od města Brna kladné vyjádření k již zhotovené projektové dokumentaci, jež zahrnuje podzemní i nadzemní stavbu.

Nová hala je pro prvoligové brněnské Žabiny dlouhodobým snem, který se nyní přibližuje realitě. Pokud sportovní klub splní požadavky týkající se veřejné dopravní a technické infrastruktury i zeleně, může se těšit na nové a modernější zázemí. „Vzhledem k tomu, že takzvaná malá hala je již provozně a technicky nevyhovující, bude odstraněna a nahrazena novým objektem,“ uvedl náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Plánovaná stavba zahrnuje podzemní podlaží, ve kterém bude šestačtyřicet odstavných a parkovacích stání. Nadzemní část bude tvořit hala se zázemím pro sportovce. V budově vzniknou administrativní prostory, šatny i hygienická zařízení. S větší halou ji propojí zastřešená střecha s hlavním vstupem, který bude přizpůsobený imobilním občanům i kočárkům. Do podzemních garáží se jejich uživatelé dostanou obousměrným vjezdem napojeným na stávající silnici. Záměr počítá se zpevněnými plochami navazujícími na stávající chodník, které nabídnou zelenou plochu a podélná parkovací stání.


Vizualizace přístavby haly.

Ještě před vydáním územního rozhodnutí musí investor uzavřít s městem Brnem smlouvu. „Ta vyřeší záruky za vybudování, budoucí vlastnictví a správu zpevněných ploch, které budou součástí veřejného prostranství včetně ploch venkovních parkovacích míst a vjezdu do podzemního parkoviště, ale i veřejné zeleně. Dopravní napojení haly musí v maximální míře respektovat stanovené rezidentní parkování v ulici Horákova,“ řekl radní pro územní plánování Filip Chvátal (KDU-ČSL).

Nová hala by měla podle vize generálního manažera brněnských Žabin Radka Šíra stát do čtyř až pěti let. „V hale na Rosničce jsme v nájmu. Navíc máme širokou základnu mládeže, takže prostory nám přestávají stačit. Rádi bychom postavili vlastní halu, která bude naše a kam se všichni vlezeme,“ svěřil se Drbně manažer v zářijovém rozhovoru. Slavný basketbalový klub nyní hraje ve dvou českých a dvou evropských soutěžích. 

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Brna

Štítky sport, sportoviště, projekt, Brno, Žabovřesky, KDU-ČSL, Petr Hladík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Místo malé haly přístavba. Brněnské Žabiny dostanou nové sportoviště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.