Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hasiči testovali průjezdnost ulic. Zásahové vozy blokovala zaparkovaná auta

Tři zásahová vozidla zkoušela, jak složité je projet Břeclaví. Hasiči se soustředili zejména na průjezd ulicemi Husova, Hrnčířská, Riegrova, Žižkova a Svatoplukova, kde je čekaly problémy hned na několika místech. Při ostrém zásahu přitom na zbytečné manévry podle požárníků nezbývá čas.

Průjezdnost břeclavských ulic testovali hasiči ve všední den okolo třetí hodiny odpolední, kdy v ulicích parkuje méně automobilů než večer. Přesto se hned na několika místech setkali s vozidly, která bránila zásahovým vozidlům v průjezdu. „Můžete vidět, že průjezd byl v několika místech téměř nemožný. Při ostrém zásahu, kdy by nebyl čas na někdy i několikaminutové manévrování, ale rozhodovaly by vteřiny, by tak docházelo k velmi komplikovaným a nepříjemným situacím," vysvětlil břeclavský starosta Svatopluk Pěček (ANO).

Problémem je nedodržování zákona o silničním provozu. Řidiči při zastavení i stání nenechávají v jízdních pruzích dostatečný prostor a nedodržují ani pětimetrovou vzdálenost, kterou by si mělo zaparkované vozidlo držet od hranice křižovatky. Podle starosty si na špatnou průjezdnost dané lokality stěžuje také společnost zajišťující svoz odpadu, jež se na některá místa dostává obtížně. „V ulicích také podle místních nezřídka parkují lidé, kteří pracují v přilehlých podnicích,“ vysvětlil Pěček.

Město proto apeluje na občany, aby při parkování mysleli na potřeby složek integrovaného záchranného systému, které mohou na neprůjezdných silnicích nabrat fatální zdržení. Například při požáru by totiž byla dostupnost daných ulic značně omezená. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Břeclav

Štítky hasiči, Břeclav, doprava, parkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Hasiči testovali průjezdnost ulic. Zásahové vozy blokovala zaparkovaná auta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.