Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Brňané berou útokem obchodní centra, narychlo shánějí dárky, potraviny i vakcínu

Vánoce mají mnozí spojené především s tradicemi, rodinnými sedánky či sledováním pohádek. K svátkům ale také neodmyslitelně patří konzumerismus, který lze živě pozorovat před blížícím se Štědrým dnem v nákupních centrech po celém Česku. Nejinak je tomu v Brně, kde lidé toužící sehnat na poslední chvíli dárky či jídlo berou obchoďáky doslova útokem.

Najít místo k zaparkování, ukořistit nákupní košík a vystát mnohdy dlouhé fronty na oblíbené zboží. S takovou misí se museli dnes popasovat třeba lidé v nákupním centru Olympia. Oblíbený nákupák nacházející se u dálnice D2 v těsné blízkosti Brna se zaplnil už v dopoledních hodinách horlivými nakupujícími. 

Pětadvacátého jsou obchody zavřené, takže nakupuji potraviny už v předstihu. Potřebovala jsem hlavně majonézu, cibuli, brambory na sálat a nějakou veku na chlebíčky. Když už jsem tady, stihnu ještě koupit něco k Ježíškovi manželovi. Přál si zase nějakou knížku o válce, tak snad bude spokojený,“ svěřuje žena ve středním věku, která si zrovna chvilku vybrala odpočinku, když se usadila na lavičce v bezprostřední blízkosti poloplného nákupního vozíku.

Najít volné místo k zaparkování v nákupním centru Olympia byl dnes pro mnohé řidiče už dopoledne takřka nadlidský útok


Na nákup s rouškami

Podobný obrázek se naskytl lidem i v dalších velkých obchoďácích v moravské metropoli. Například parkovací plocha u hypermarketu Globus byla plná aut již od ranních hodin, další davy zamířily do obchodního centra Vaňkovka, kde se rovněž oproti minulým rokům dohlíží i na to, aby zákazníci i personál dodržoval bezpečnostní opatření proti šíření covidu.

Všímáme si, že opatření kolem koronaviru návštěvníci i v této době víceméně zodpovědně dodržují. V pasáži nosí roušky a používají dezinfekci, což jim navíc připomínáme pravidelným hlášením. Galerie samozřejmě dbá na zvýšenou hygienu, kromě jiného jsou například madla eskalátorů čištěna UV zářením, které pomáhá místo dezinfikovat,“ popisuje Drbně Tomáš Knop, ředitel Galerie Vaňkovka Brno.

Při nakupování můžou narazit lidé i na strážníky, kteří dohlíží na jeho hladký průběh

Vánoční injekce

Mnozí zákazníci spojili letos nákupy letos s dalším zážitkem, přišli si pro vánoční injekci. Už dopoledne bylo v Olympii k vidění desítky zájemců, kteří se dorazili naočkovat a trpělivě čekali ve frontě.

Pokud se jedná o očkování, včera naši zdravotníci podali celkem 884 vakcín, z toho v očkovacím centru pro registrované zájemce v nemocnici 525 (ve velké většině 3. dávky), v očkovaném centru pro neregistrované zájemce v Olympii 359 dávek. Dnes ještě přímo v nemocnici očkujeme do 18. hodiny, 24.-25. prosince máme zavřeno, 26. prosince očkujeme 8:00-16:00, 27.-30. prosince 7:00-16:00,“ uvádí Dana Lipovská, mluvčí Fakultní nemocnice u svaté Anny, která očkovací centrum v modřickém obchoďáku provozuje.

Očkovací centrum v Olympii dnes dopoledne

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ,

Štítky Brno, Nakupování, Vánoce, Vaňkovka, Olympia, obchodní centrum, jídlo, Štědrý den, Česko, Globus, Fakultní nemocnice u sv. Anny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňané berou útokem obchodní centra, narychlo shánějí dárky, potraviny i vakcínu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.