Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno má na papíře hotovou novou arénu, představilo finální vizualizace

Na papíře máme hotovo, hlásí Brno, které se pochlubilo nejnovějšími a finálními vizualizacemi multifunkční haly. Městem vysněná aréna, v níž najdou domov hokejisté Komety či umělci při kulturních akcích, vyroste v příštích letech v areálu veletrhů. V současné době se na moderní objekt hledá v moravské metropoli zhotovitel.

Brno sní o novém důstojném stánku pro pořádání sportovních, kulturních či společenských akcí několik let. V poslední době se v přípravných pracích na stavbu pokročilo, když město obdrželo v projektu územní rozhodnutí či stavební povolení. Nyní se město vytasilo s novými vizualizacemi z dílny architektů, které určují budoucí podobu stavby. 

Dominantním je skleněná polostrukturální fasáda, jež celou stavbu vizuálně odlehčuje, s nerezovými lamelami, které umožní budovu obměňovat hrou se světlem. Základním barevným řešením je původní povrch kovu, který se však může měnit přímým nasvícením. Díky prosklení bude rovněž možné ve všech patrech v prostorách, jako budou restaurace, obchody či kanceláře, pracovat s denním světlem, což umožní objekt využít i mimo akce konané přímo v hale,“ popsala brněnská primátorka návrh Markéta Vaňková (ODS).

V návrhu se počítá také s tím, že na obvodovém plášti se rozmístí velkoplošné promítací plochy, které umožní přenášet sportovní utkání nebo mimořádné koncerty i pro diváky venku. Aktuálně se uskutečňuje výběrové řízení na zhotovitele stavby a jejího správce. Trvat má zhruba půl roku. Vítězná firma následně dostane 30 měsíců na postavení haly. Víceúčelový objekt pojme přes třináct tisíc diváků a vyjde podle posledních odhadů magistrátu až na 4 miliardy korun. 

Hala má mít dvě podzemní a šest nadzemních podlaží a nabídne 150 krytých parkovacích stání. Otázkou však stále zůstává financování, město totiž nemá jistotu, že získá dotaci od státu. Právě ta je klíčová pro výstavbu, na níž se podílí město i Jihomoravský kraj.

Ve spolupráci s Ředitelstvím silnic a dálnic se připravuje výstavba Velkého městského okruhu Bauerova a Dopravní podnik města Brna pokračuje v rozšiřování smyčky Lipová a v projektu lanovky ke kampusu. Halu projektuje sdružení firem A PLUS a Arch.Design

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Arena Brno

Štítky Brno, Aréna, Hokej, Kometa, Vizaulizace, vizualizace, Markéta Vaňková, ODS, Dopravní podnik města Brna, Ředitelství silnic a dálnic, Arch.Design, papír

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Joseph Xspy

To je v pohodě ,na papíře toho má Brno už dost a stejně to neuvidí ani moji vnuci .S Prahou bych se nesrovnaval , koukněte na Vídeň !

Středa, 22. prosince 2021, 00:35Odpovědět

Petr Broža

Podle mého názoru je kapacita 13 000 diváků pro Brno žalostně nedostatečná!V porovnání s Prahou je to výsměch..

Úterý, 21. prosince 2021, 12:24Odpovědět

Brno má na papíře hotovou novou arénu, představilo finální vizualizace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.