Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně vyrostou nové domy pro seniory s pečovatelskou službou

Čtrnáct bytů, k tomu společenská místnost a sdílený prostor ideální k setkávání. Ve Slatině vyrostou dva nové bytové domy pro seniory. Stavební práce už začaly a budovy za téměř padesát milionů korun mají být připravené k nastěhování příští podzim.

Stavba v brněnské ulici Bedřichovická zaplní volný pozemek po zbouraném bytovém domě. Areál městského seniorského bydlení s pečovatelskou službou, jehož součástí bude i společné atrium se zahradou pro trávení volného času, se bude skládat ze dvou budov. Jeden dům zaplní šest dvoupokojových bytů, druhý osm menších jedno až dvoupokojových jednotek. „Polovina z nich bude upravitelná bezbariérově. Prostory doplní i společenská místnost, a ještě jeden nebytový prostor,“ uvedla za tiskové středisko brněnského magistrátu Radka Loukotová.

Vytvoření nového areálu pro seniory ve Slatině vyjde město Brno na téměř 50 milionů korun a jeho dokončení je naplánované na konec října příštího roku. Seniorské bydlení s pečovatelskou službou je v Brně stále více žádané. Za poslední rok a půl se v moravské metropoli zkolaudovalo více než 120 podobných prostor. V následujících letech chce město přidat ještě dalších přibližně dvě stě.

„Zájemci mohou už nyní podávat své žádosti o bydlení na Bedřichovické na bytový odbor brněnského magistrátu. O městské seniorské byty s pečovatelskou službou a sníženým nájemným je velký zájem. Proto je další masivní výstavba dostupných bytů pro seniory stále naší prioritou, “ uvedl ke stavbě zázemí pro seniory brněnský náměstek pro bydlení Jiří Oliva (ČSSD). 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zebrona, s.r.o.

Štítky výstavba, bydlení pro seniory, Slatina, Brno, pečovatelská služba, bydlení, Jiří Oliva, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně vyrostou nové domy pro seniory s pečovatelskou službou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.