Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Adventu ve Vyškově bude dominovat smrk ztepilý i rozšířený betlém

Na vyškovské Masarykovo náměstí o víkendu dorazila adventní dominanta. Letošním vánočním stromem se stal smrk ztepilý, který byl přivezen z Rychtářova. Jehličnan doplní rozšířený dřevěný betlém i novinky ve vánoční výzdobě.

Přípravy na blížící se adventní období jsou ve Vyškově v plném proudu. Vánoční strom již čeká na nazdobení, které letos překvapí novinkami. Smrk nebude osazený krápníky a dojde také k výměně jednoho z hlavních řetězů, jenž bránil použití nové technologie. „Novinkou bude i krásný velký motiv nad průchodem do radnice, který potěší malé i velké návštěvníky. Ale to je překvapení,“ řekla vyškovská radní a jednatelka společnosti VYTEZA, která má vánoční výzdobu na starosti, Blanka Mikulková.

Krápníky, které se letos na stromě nevyužijí, se posunou do jiných částí města. Výzdobu v centru obohatí další dva stromy u kruhového objezdu u Agrodomu a jeden u Knihovny Karla Dvořáčka. „Velkou pozornost určitě přitáhne kompletně nově nazdobený strom u Základní školy Nádražní, který už po dohodě nezdobí škola, ale bude více ladit se stávajícím pojetím,“ řekl místostarosta Vyškova Roman Celý (KDU-ČSL). Celkové náklady na rozšíření vánoční výzdoby letos přesáhly 560 tisíc korun.

Slavnostní rozsvícení stromu se odehraje první adventní neděli 28. listopadu v šestnáct hodin. O doprovodný program, který navodí vánoční atmosféru, se postará dětský pěvecký sbor Motýlek. Součástí odpoledních slavností bude také postupné rozsvěcení výzdoby náměstí. Pod letošním vánočním stromem se již tradičně objeví také betlém z dílny sochaře Tomiše Zedníka. Dřevěné postavy a figury zvířat řezbář postupně rozšiřuje a letos se návštěvníci mohou nově těšit na dílnu, dva kováře, dva tesaře a na dva chlapce, kteří řemeslníky pozorují. 


Řezbář Tomiš Zedník.

Ohodnoť článek

Foto Město Vyškov

Štítky vánoce, advent, adventní trhy, Vyškov, vánoční stromek, vánoční ozdoby, smrk ztepilý, strom, Karel Dvořáček, Roman Celý, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adventu ve Vyškově bude dominovat smrk ztepilý i rozšířený betlém  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.