Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Brno se ptá lidí, co jim ve městě vadí a na co jsou hrdí

Co si myslíte o kultuře v Brně, jak se ve vám ve městě líbí a co byste chtěli zlepšit. Podobné otázky směřuje brněnský magistrát na místní lidi. Na základě získaných odpovědí z ankety vytvoří radnice takzvanou pocitovou mapu. Výsledný dokument poslouží městu k budoucímu plánování.

Brno si zpracovalo pocitovou mapu již v minulosti. Z šetření například vyšlo, že se lidem nelíbí v oblasti brněnského nádraží, Mendlova náměstí nebo tzv. Bronxu, jak se označuje lokalita, v níž žijí sociálně vyloučení lidé. Nejčastěji zaznívalo, že se na místech cítí stres a nebezpečí. 

Nyní si magistrát zpracuje nový dokument, který se tematicky zabývá především otázkou kultury.  „Nová mapa je zaměřená především na oblast kultury, a to v souvislosti s přípravami na kandidaturu Brna v soutěži Evropské hlavní město kultury,“ sdělil náměstek brněnské primátorky Tomáš Koláčný (Piráti).

Pocitovou mapu zaměřenou na oblast kultury je možné vyplnit do konce roku na stránkách magistrátu. Současně mají Brňané možnost zapsat své postřehy i fyzicky, a to po celý prosinec v rámci veřejného prostoru v každé městské části. Získaná data využije město zejména při přípravě kandidatury v soutěži Evropské hlavní město kultury.

Brno je lídrem v mnoha oblastech kultury a kulturního rozvoje a soutěž Evropské hlavní město kultury je příležitost ukázat, co všechno může moravská metropole světu nabídnout. Zároveň umožní podpořit nebo rozjet spoustu projektů z oblasti infrastruktury, strategie nebo kulturní nabídky. Brno dělá v oblasti kultury hodně, zároveň má ale obrovský potenciál, který by díky titulu mohlo využít,“ uvedl brněnský radní pro kulturu Marek Fišer (Piráti).

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Barbora Švubová

Štítky Brno, Pocitová mapa, Data, Anketa, kultura, magistrát, Evropské hlavní město kultury, soutěž, Česká pirátská strana, Tomáš Koláčný, Bronx, Mendlovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno se ptá lidí, co jim ve městě vadí a na co jsou hrdí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.