Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Brně se letos pod Joštem bruslit nebude. Kluziště nahradí stánky a kolotoč

Lidé v Brně si letos nezabruslí pod sochou markraběte Jošta. Místo oblíbené atrakce, která dotváří vánoční atmosféru moravské metropole, vyrostou na místě stánky a kolotoč. Kluziště se přesune do areálu Nové Zbrojovky, kde se stane součástí olympijského parku k příležitosti konání zimních olympijských her. 

Bruslení pod sochou panovníka z dynastie Lucemburků má tradici od roku 2017. Každoročně ledová plocha o rozloze bezmála osm set metrů čtverečních láká tisíce lidí. Letos si ale příznivci zimních sportů musejí zasportovat jinde. Město má totiž s kluzištěm jiné plány. „Město Brno nás požádalo o zapůjčení kluziště pro účely olympijského parku. My jsme se na tom s nimi dohodli, takže se pro letošek posune tam,“ vysvětlila Drbně mluvčí radnice Brna-střed Kateřina Dobešová.

Prostor u uměleckého díla akademické sochaře Jaroslava Róny bude mít i přes absenci oblíbené atrakce přes adventní období nové využití. Ledovou plochu vystřídají stánky s občerstvením, řemeslnými výrobky a neziskovými organizacemi. Chybět nebude ani kolotoč pro nejmenší návštěvníky. „Letos se adventní trhy neuskuteční v parku na Moravském náměstí, který podstoupí rekonstrukci. Jsme tak rádi, že můžeme pro umístění adventních stánků využít právě prostor u Jošta,“ dodala Dobešová.

Pod Joštem si Brňané nezabruslí už druhý rok po sobě. Minulý rok překazila zimní radovánky protikoronavirová opatření. Letos najde kluziště své využití na Olympijském festivalu, který se koná k příležitosti zimních olympijských her v areálu Nové Zbrojovky. Milovníci bruslení ale o zážitek pod širým nebem nepřijdou. V provozu budou například kluziště Lesná, Vodova nebo za Lužánkami.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Bruslák, bruslení, Jošt, kluziště, Brno, Jošt Moravský, kolotoč, olympijské hry, Lucemburkové, Jaroslav Róna, Brno-střed

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se letos pod Joštem bruslit nebude. Kluziště nahradí stánky a kolotoč  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.