Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vyškovský aquapark plánuje ušetřit využíváním vody ze studny

Aquapark ve Vyškově představil letošním návštěvníkům vylepšený venkovní areál. Po nové skluzavce či nerezové vaně se aquapark chystá k další změně. Plánuje využívat studniční vodu, která pomůže ušetřit až milion korun ročně.

Vedení vyškovské radnice společně se Správou majetku města Vyškova, která má zrekonstruovaný aquapark na starosti, loni řešilo zkvalitnění zabezpečení dodávek vody. K tomu by mělo dojít díky studně, která je vybudovaná v areálu venkovního koupaliště a bude fungovat jako další zdroj vody pro aquapark. 

„Nicméně vzhledem k vysokému množství manganu, který je ve studniční vodě obsažený, a chemickému ošetření čerpané vody, je nutné instalovat úpravnu. Ta bude schopná odbourat mangan a dávkovat chemii sloužící k úpravě parametrů dle vyhlášky,“ řekl k věci ředitel Správy majetku města Vyškova Jaroslav Hastík.

Odborníci instalují také nové technologické rozvody pro přivedení upravené vody do objektu krytého bazénu a jímku sloužící k hromadění a následnému přečerpávání do bazénových jímek. Práce vyjdou na více než tři miliony korun a měly by zvýšit úsporu na platbách za vodu odebíranou z veřejného vodovodního řádu.

Náklady na vodné se v aquaparku momentálně pohybují okolo 1,8 milionu korun ročně. Při předpokládané roční spotřebě bazénové vody se počítá s návratností do tří let. „Ostatní reálné dopady do hospodaření aquaparku bude možné vyhodnotit až po uvedení vrtu a úpravny do provozu,“ vysvětlil místostarosta Vyškova Roman Celý (KDU-ČSL), podle kterého se využíváním vody z vrtu může uspořit více než milion korun ročně.

Do provozu by se napojení na studnu mělo dostat do konce letošního roku, závisí však na rychlosti dodání materiálů, kterých je momentálně nedostatek.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Aquapark Vyškov

Štítky aquapark, Vyškov, bazén, rekreace, studna, Roman Celý, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyškovský aquapark plánuje ušetřit využíváním vody ze studny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.