Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Znojemské svatomartinské slavnosti budou. Přesunou se ale na Masarykovo náměstí

Kvůli velkému zájmu o znojemské Slavnosti Svatomartinského a mladého vína se letos přesune místo konání z dominikánského kláštera na Masarykovo náměstí. Podle ředitele Znojemské Besedy Františka Koudely se zatím poslední slavnosti v roce 2019 dostaly na limit návštěvnosti. Prostor na náměstí také nabízí lepší možnosti pro rozmístění stánků zapojených vinařů ze Znojemska. Slavnosti se letos uskuteční ve čtvrtek 11. listopadu a stánky se otevřou v 11:00, sdělil mluvčí Znojemské Besedy Karel Semotam.

Ke svatomartinským slavnostem ve Znojmě patří požehnání mladému vínu, které v 11:11 provede znojemský děkan Jindřich Bartoš za doprovodu svatého Martina. Příchozí pak budou degustovat víno, ochutnávat regionální gastronomické speciality a hrát bude cimbálová muzika. „Díky přesunu na náměstí získáme prostor pro scénu pro koncert Cimbálové muziky Antonína Stehlíka,“ uvedl Koudela.

Z náměstí se také vydá dvakrát průvod svatého Martina, který projde historickým centrem. První vyjde v 16:00 a druhý o dvě hodiny později. „Během průvodu se dozvíte legendu, která se k jednomu z nejslavnějších světců váže, a zhlédnete scénky, které přiblíží jeho příběh dobrosrdečnosti,“ řekl Semotam. Degustace potrvá do 20:00.

Svatomartinský košt se uskuteční ve stejný den i v Brně na náměstí Svobody, kde lidé budou moct ochutnat přes 100 druhů vín.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Znojmo

Štítky Znojmo, Slavnosti, Svatý Martin, víno, slavnost, Znojemská Beseda, okres Znojmo, Jindřich Bartoš, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojemské svatomartinské slavnosti budou. Přesunou se ale na Masarykovo náměstí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.