Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V brněnské zahrádkářské kolonii vyroste nová rozhledna

Brňané se dočkají nové rozhledny, která vyroste na Červeném kopci. Výhled na město Brno si lidé užijí z dvacetimetrové výšky a návštěvu atrakce jim zpříjemní informační tabule a vystavené fotografie.

Národní přírodní památka Červený kopec je pro Brňany oblíbeným výletním místem, které nabízí nejen krásný výhled na město, ale také setkání s mnoha živočišnými i rostlinnými druhy. Těm se věnují také vědci, kteří v lokalitě zkoumají dvacet fosilních půdních vrstev, jež se kontinuálně vyvíjejí už více než 2,6 milionů let. Právě v jedné z tamních zahrádkářských koloniií, která se nachází na pozemku města Brna, vznikne nová rozhledna.

„Rádi bychom tuto významnou lokalitu nadále rozvíjeli a zvýšili její atraktivitu. Z tohoto důvodu si necháme vypracovat investiční záměr na výstavbu rozhledny, která by měla být situována v místech nad Kamennou kolonií, v blízkosti ulice Jaroslava Foglara,“ vysvětlila brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Asi dvacet metrů vysoká dřevěná stavba stojící nad Kamennou kolonií bude mít v každém patře naučné tabule s fotografiemi a ve spodní části nabídne prostor, který návštěvníky ochrání před nepříznivým počasím. Vyhlídková věž vyjde podle předběžných odhadů na pět až sedm milionů korun a přidá se k dalším oblíbeným brněnským rozhlednám, jako jsou Holedná či Ostrá horka.

Vytipovaný pozemek, na němž chce město stavět, je momentálně nevyužívaný a posetý zelení. Turisté, kteří se rozhodnou na plánovanou rozhlednu vyrazit, ale budou muset auta nechat doma, jelikož ke stavbě povede pouze stezka pro pěší. Vypracování investičního záměru včera schválili brněnští radní.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Červený kopec, rozhledna, turistika, Brno, ODS, Jaroslav Foglar, Markéta Vaňková, zahrádkářská osada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Emil Figl

Kamenná kolonie by spíš potřebovala opravu infrastruktury, desítky let slibovanou kanalizaci, lepší vodovody... Na rozhlednu s*re pes. Kšefty pro kamarádíčky z ODS. Uvědomte si to, až si budete rozmýšlet koho volit.

Čtvrtek, 7. října 2021, 10:26Odpovědět

Emil Figl

Tvl dřevěné lešení za 7 mega! ????

Čtvrtek, 7. října 2021, 09:49Odpovědět

Petr Dvořák

Konečně. Bez rozhledny se nám tady žilo fakt blbě.

Čtvrtek, 7. října 2021, 07:50Odpovědět

V brněnské zahrádkářské kolonii vyroste nová rozhledna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.