Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lepší skatepark než v Brně. Blansko otevřelo opravené sportoviště

Blansko se dočkalo nového zázemí pro malé i velké skateboardisty a milovníky kol i koloběžek. Zrekonstruovaný skatepark v areálu Sportovního ostrova Ludvíka Daňka nabízí sportovcům 700 metrů čtverečních s novými překážkami a lepším povrchem.

Město nechalo skatepark opravit především kvůli bezpečnosti sportovců. Kovové překážky nahradily nové s měkčím povrchem, který nabízí využití pro větší škálu sportovních aktivit. Navíc se výrazně snížila hlučnost při jízdě. „Chtěli jsme, aby nový skatepark byl co nejuniverzálnější a aby si na něm mohli zajezdit nejen vyznavači skateboardu ale také koloběžkáři, jezdci na in-line bruslích nebo bmx kolech,“ vysvětlil blanenský místostarosta František Hasoň (KDU-ČSL).

Rekonstrukce vyšla město na necelých 2,5 milionu korun, přičemž drtivou většinu stála výroba a montáž překážek. Ocelové konstrukce se speciálním pojezdovým povrchem, který by měl vydržet dlouhá léta, dodala společnost Parkpilot. „Co do velikosti a typu překážek takový skatepark nemají ani v Brně, nejbližší podobný je třeba v Prostějově nebo Kroměříži,“ prozradil za firmu Zdeněk Kotyza.

Původní skatepark v Blansku.

Původní skatepark vznikl v Blansku již před dvaceti lety. V poslední době využívalo prostor za příznívého počasí zhruba osmdesát lidí denně. Zub času se na překážkách i povrchu podepsal nejen vzhledově a rekonstrukce již byla nevyhnutelná. Výměna starých překážek za nové se udála během prázdnin. Areál nyní nabízí rozjezdový bank s rádiusem a danger bankem, bank to bank s lomenou bednou, street bednou a railem či funbox se sníženou částí a railem.

Jízdu na novém povrchu si vyzkoušel také blanenský biketrailista Václav Kolář, který je ve své disciplíně několikanásobným mistrem světa. „Mám z toho radost, myslím, že přesně se povedlo udělat skatepark vhodný pro co nejširší využití. Narozdíl od starých překážek nemají ty nové tak ostré hrany, při pádu se člověk hezky sklouzne a nehrozí takové zranění," prozradil sportovec. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pavla Komárková

Štítky skatepark, sport, Blansko, kolo, koloběžka, Brno, Ludvík Daněk, KDU-ČSL, Václav Kolář, Prostějov, Kroměříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lepší skatepark než v Brně. Blansko otevřelo opravené sportoviště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.