Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brňané budou více pod dozorem, v ulicích přibudou nové kamery

Na Brňany v ulicích si posvítí v nejbližší době pět nových kamer, které se nainstalují okolo tramvajových zastávek v Černých Polích nebo v Řečkovicích. Město chystá rovněž investovat do modernizace stávajícího kamerového systému v centru. Výměna zařízení se plánuje v Denisových sadech či na Brně-sever.

Plánovanému záměru dali zelenou městští radní na svém posledním zasedání. Monitorovací místa přibudou například na zastávce tramvaje Bieblova a třídě Generála Píky v přilehlém podchodu. Další tři na konečné stanici šaliny v Řečkovicích a také v tamním podchodu. Modernizace pak čeká zastaralé kamerové systémy v městských částech Brno-sever a Brno-střed a také v Denisových sadech, které lákají lidi například k procházce okolo katedrály sv. Petra a Pavla.

Modernizace částí kamerových systémů je nutná. Stávající kamery jsou už technologicky zastaralé, protože využívají analogovou technologii. Cílem investice je jejich modernizace, díky které budou kamerové systémy nadále sloužit nejen k ochraně majetku města, ale také přispějí ke zvýšení bezpečnosti ve zmíněných oblastech,“ sdělila brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS), podle níž je cílem investice úprava stávajících kamer. Nemá tak dojít k rozšíření území monitorovaného území městským kamerovým systémem.

Rekonstrukce pěti kamerových bodů Petrovem bude stát podle odhadů magistrátu přes 3 miliony korun. Další 3,5 miliony korun spolkne osm kamerových bodů na Brně-sever. Kdy k investici dojde, by mělo být jasné v následujících dnech. Město vypíše výběrové řízení na zhotovitele.

Probíhá výběrové řízení na dodavatele u kamerových bodů na konečné tramvaje v Řečkovicích. Včetně optického připojení by práce měly vyjít na 2,5 milionu korun. Kamerové body na Gen. Píky jsou v projektové přípravě a cena by neměla překročit 2,3 milionu korun. Všechny projednávané akce by měly být hotové do konce tohoto roku,“ popsala Anna Dudková z tiskového odboru brněnského magistrátu.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com/Tomasz Nawrot

Štítky Brno, Kamery, Monitoring, Kriminalita, videokamera, kamerový systém, Brno-sever, Řečkovice, investice, Markéta Vaňková, ODS, Brno-střed

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňané budou více pod dozorem, v ulicích přibudou nové kamery  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.