Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Regulace tance a rozestupy. Brněnské hudební kluby volají po zrušení opatření

Čtyři hudební kluby žádají po Nejvyšším správním soudu (NSS), aby zrušil část momentálně platného opatření Ministerstva zdravotnictví, které reguluje tanec. Kluby svým rozhodnutím poukazují na iracionalitu vládních omezení.

Společný návrh o zrušení podávají brněnské hudební kluby Fléda, Kabinet Múz, Metro a pražský klub MeetFactory. Současné opatření dovoluje tanec pouze očkovaným a testovaným lidem a po klubech žádá, aby se pokoušely zajistit rozestupy mezi návštěvníky. „Tanec je povolen osobám, které mají dokončené očkování, potvrzení o prodělané nemoci, nebo negativní test starý max. 24 hodin před vstupem,“ stojí v opatření.

Proti jeho znění, které považuje za nelogické, se vymezil například provozovatel klubu Metro Pavel Řehoř. „Je absurdní, že po koncertu, pro který jsou nastavena jen nejzákladnější opatření a při kterém se tančit může, by velká část hostů měla náš klub opustit, aby při reprodukované hudbě tančili jen ti očkovaní, s rozestupy jako při spartakiádě," uvedl ve svém vyjádření. 

Podobný názor na situaci má také Martin Kozumplík z brněnského Kabinetu Múz. „Všechny naše kluby se maximálně snaží vyhovět racionálním požadavkům na dezinfekci, roušky, testy a doufáme, že očkování nám pomůže komplikovanou situaci zvládnout. Nemůžeme ale zajistit to, aby hosté v klubech netančili a fungovat v prostředí neustálých změn předpisů,“ popsal. 

Nemožnost ohlídat chování návštěvníků klubů a nesrozumitelnost měnících se opatření jsou dle Řehoře jedněmi z hlavních důvodů, proč se kluby sdružené v Brněnské asociaci clubové hudby nakonec obrátily na NSS. „Nikdo se nemůže divit, že běžná populace opatření ignoruje, když se jim nedá ani porozumět,“ řekl.

Na pochybení Ministerstva zdravotnictví upozornil NSS již několikrát, a to když zpětně zrušil řadu vládních protiepidemických opatření, k jejichž zavedení nemělo ministerstvo pravomoce.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pexels/Pixabay.com

Štítky nařízení, opatření, nejvyšší správní soud, koronavirus, tanec, Nejvyšší správní soud České republiky, Kabinet múz, Fléda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Regulace tance a rozestupy. Brněnské hudební kluby volají po zrušení opatření  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.