Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hasiči rozvezli 454 500 antigenních testů určených pro jihomoravské školy

Jihomoravští hasiči včera během dopoledne rozvezli do jednadvaceti obcí s rozšířenou působností 454 500 antigenních testů určených pro školy. Nejvíc jich vezli do Brna, a to asi 162 tisíc, řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Testy dorazily na jih Moravy v úterý odpoledne, přivezly je dva nákladní vozy. Ještě v úterý je hasiči podle rozdělovníku připravili pro jednotlivé obce s rozšířenou působností. Rozvážet je začali včera ráno. „Do akce se zapojila hasičská technika ze všech sedmi územních odborů Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje. Během dne hasiči rozvezli připravená balení na obce s rozšířenou působností, odkud budou, již bez zapojení Hasičského záchranného sboru, distribuovány do škol a školských zařízení," uvedl mluvčí.

Do Brna vezli hasiči asi 162 tisíc testů, například do Břeclavi asi jednadvacet tisíc, do Znojma 38 500. Do Pohořelic na Brněnsku putovalo zhruba 2500 testů, do Bučovic na Vyškovsku přibližně šest tisíc.

Povinné testování se na školách uskuteční 1., 6. a 9. září. Prvňáčci se budou testovat místo prvního dne ve škole až 2. září. Testovat se nemusí děti očkované nebo ty, které koronavirus prodělaly a od nákazy u nich neuplynulo ještě 180 dní. Žáci, kteří odmítnou testování a nejsou očkovaní ani covid-19 neprodělali, musí mít na základních školách při výuce roušku a na středních školách respirátor, nesmějí zpívat a cvičit v uzavřených prostorách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Alexandra_Koch/Pixabay.com

Štítky ČR, správa, školy, koronavirus, hasiči, Jihomoravský, Brno, Jaroslav Mikoška, Hasičský záchranný sbor, Morava, Jihomoravský kraj, Břeclav, Znojmo, Pohořelice, Brněnsko, okres Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči rozvezli 454 500 antigenních testů určených pro jihomoravské školy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.