Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V brněnském centru pokládají novou kamennou dlažbu z Vysočiny a Jeseníků

Centrum moravské metropole dostává nový povrch. Dělníci aktuálně pokládají kamennou dlažbu v Solniční ulici. Materiál přivezli do Brna až z Vysočiny a Jeseníků. Hotovo má být do podzimu. V nejbližší době pak změnu podstoupí také ulice Česká a Veselá.

Pokládka povrchu v Solniční je součástí první fáze prací. Výhodou novinky je to, že bude odolná vůči těžkým autům, které v centru moravské metropole povrch často ničí. 

Výměna povrchu na ulici Solniční bude dokončena do 31. října tohoto roku. Dochází zde k výměně asfaltu za kvalitní kamennou dlažbu. Přestože jde především o pěší zónu, vydrží nový povrch také případný průjezd aut, a hlavně jejich otáčení,“ popsala Šárka Reichmannová, mluvčí Kanceláře architekta města Brna (KAM).

Vzhled dláždění vizuálně naváže na historické centrum města, které bylo opraveno již v dřívější době. Architekti dlouho přemýšleli o volbě nejvhodnější dlažby. Volba nakonec padla na žulu z Vysočiny, kterou doplní kamenné dlaždice z Jeseníků. 

Asfalt na Čáře čeká

Na současné práce navážou další etapy oprav. Týká se to ulic Česká a Veselá. Kdy ale dělníci začnou s proměnou veřejného prostranství zatím není jasné. Záleží například na tom, do kdy stavaři stihnou výměnu inženýrských sítí. V okolí má navíc začít výstavba Janáčkova kulturního centra. 

Každý den tudy proudí tisíce lidí, přesto vypadají ulice už desítky let stejně – čtyřicet let starý asfalt, novější záplaty dláždění, které je před každým domem jiné. Význam České a okolních ulic díky nové dlažbě i připravovanému Janáčkovu kulturnímu centru ještě vzroste,“ uvedl už dříve David Zajíček, vedoucí oddělení Veřejného prostoru KAM. 


 

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Brno, Česká, Solniční, Veselá, dláždění, dlažba, Kraj Vysočina, Jeseníky, Kancelář architekta města Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V brněnském centru pokládají novou kamennou dlažbu z Vysočiny a Jeseníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.