Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Židenicích mají po sedmi letech sběrné středisko odpadu

Městská část Brno-Židenice má po sedmi a půl letech znovu sběrné středisko odpadu, které se nově nachází v blízkosti železniční stanice v ulici Lazaretní. Stavba stála necelých 10 milionů korun a doplnila širokou síť středisek ve městě. Celkem jich je v Brně osmatřicet.

Sběrné středisko odpadu najdou zájemci nedaleko obchodního domu vedle kruhového objezdu ulic Koperníkova a Lazaretní. „Jsem rád, že se po takové době podařilo vrátit do naší městské části sběrný dvůr. Dlouhodobě jsme o tuto službu občanům usilovali, ale obnova původního střediska, které v lednu 2014 vyhořelo, již nebyla možná. Nová lokalita svojí výměrou i vybavením vysoce převyšuje bývalé středisko za Židovským hřbitovem,“ uvedl Aleš Mrázek (ANO), starosta městské části Brno-Židenice. 

Výhodou brněnských sběrných středisek je, že jsou od sebe často vzdálena méně než jeden kilometr, což umožňuje pohodlnou návštěvu občanů, kteří nemají auto. Díky smlouvě se společností zajišťující zpětný odběr pneumatik navíc budou moci obyvatelé do nového sběrného dvora zdarma odkládat také oježděné pneumatiky. „Sběrná střediska nejenže zvyšují komfort obyvatel při likvidaci komunálního odpadu, ale jsou také účinnou prevencí vzniku černých skládek,“ řekl Filip Leder (KDU-ČSL), předseda představenstva společnosti SAKO BRNO, které zajišťuje provoz.  

Výstavba sběrného střediska odpadu Lazaretní trvala skoro rok. Dělníci začali s budováním v září minulého roku. Celkem vyšla stavba na takřka 10 milionů korun.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SAKO BRNO

Štítky Židenice, Brno, Opad, Třídění, SAKO, odpad, městská část, ANO 2011, Filip Leder, KDU-ČSL, SAKO Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Židenicích mají po sedmi letech sběrné středisko odpadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.