Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Inspektoři zavřeli prodejnu potravin v Brně, našli hmyz a plíseň

Pořádnou spoušť našli inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), když vkročili do prodejny potravin v brněnské Táborské ulici. V obchodě uviděli kromě nepořádku rovněž zástupce hmyzí říše, odpadky či plísně. Atmosféru podniku dotvářel všudypřítomný zápach. Verdikt kontrolorů byl proto nekompromisní, majitel musel krámek zavřít.

Maloobchodní prodejnu nazvanou Jiří Černoušek navštívili inspektoři koncem minulého týdne. Vzhledem hned k několika pochybením s rozhodnutím dlouho neotáleli. Majiteli ihned sdělili, že krámek se zavírá. 

Naši inspektoři uvnitř provozovny zjistili řadu hygienických nedostatků včetně výrazně zanedbaného úklidu, výskytu plísní či přítomnosti hmyzích škůdců. S ohledem na neuspokojivý výsledek kontroly jsme byli nuceni prodejnu uzavřít,“ popsali výsledky kontroly inspektoři SZPI.

Inspektoři ve své závěrečné zprávě zmínili zejména žalostné hygienické podmínky v obchodě. Špína byla na podlaze, stěnách i stropech. Svinčík nechyběl ani v regálech nebo chladicích zařízení.

Do zázemí provozovny zatékala voda, která způsobila podmáčení a propadání stropu. V provozovně jsme rovněž zjistili výskyt plísní i poletujícího hmyzu. Co jsme v provozovně naopak nezjistili, byl přístup k tekoucí teplé vodě, což znemožňovalo řádnou očistu rukou,“ zdůvodnila verdikt inspekce.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SZPI

Štítky SZPI, Hygiena, Brno, Potraviny, Obchod, plíseň, Státní potravinářská inspekce, jídlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inspektoři zavřeli prodejnu potravin v Brně, našli hmyz a plíseň  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.