Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Klíče, pumpička, šroubovák. Jihomoravanům slouží nový servisní stojan

Na Znojemsku funguje speciální servisní stojan, který slouží k dofouknutí poloprázdných kol. Díky přiloženému nářadí je vhodný také pro drobné opravy kočárků, invalidních vozíků či míčů. Nový pomocník přijde vhod sportovcům i matkám s kočárky.

Starousedlíci i náhodní návštěvníci, kteří zavítají do Hrušovan nad Jevišovkou, mohou narazit na speciální servisní stojan, který stojí na tamním náměstí Míru. Zařízení je sice určeno primárně pro cyklisty, kolo si u něj ale můžou dofouknout také rodiče s kočárky nebo hráči míčových sportů.

„Cyklostojan byl nabídnut dobrovolným svazkem obcí Cyklistické stezky Brno-Vídeň všem obcím, které právě na této trase leží,“ vysvětlila místostarostka obce Eliška Volná (KSČM). Kromě hrušovanské verze servisního stojanu existuje podle Volné ještě druhá varianta, která má v sobě zabudovanou také nabíječku pro elektrokola.

Důležitou součástí vybavení stojanu je taška s nářadím, které je potřebné k drobným opravám. Konkrétně jde o šroubováky, klíče a pumpičku. „Stojan funguje tak, že se na něj kolo zavěsí. Cyklisté si jej mohou následně zalepit nebo dofoukat. Není ale určen jen pro cyklisty, dofouknout si na něm můžete i další věci, například míč,“ doplnila Volná.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hrušovany nad Jevišovkou

Štítky hrušovany, kolo, kočárek, servis, stojan, nářadí, okres Znojmo, cyklista, KSČM, šroubovák, Hrušovany nad Jevišovkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klíče, pumpička, šroubovák. Jihomoravanům slouží nový servisní stojan  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.