Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Blansku přibyla dřevěná posezení. Odhlasovali si je lidé

Celkem dvaačtyřicet nových laviček a míst k posezení najde využití na veřejných prostranstvích v centru Blanska a jeho okrajových částech. Projekt Lavičky pro oddech i setkávání generací, který zvítězil díky hlasování občanů v loňském ročníku participativního rozpočtu, navrhla Římskokatolická církev Blansko s vidinou usnadnění trávení volného času především seniorům. 

„Chtěli jsme, aby si senioři mohli odpočinout na procházce či po cestě domů z nákupu, sami procházeli město a navrhovali místa, kde jim lavičky chybí nejvíce. Další část návrhu se týká zřízení míst pro posezení skupiny osob, takzvaná hnízda budou tvořená stolkem a čtyřmi židličkami,“ popsal blanenský farář Jiří Kaňa

První dvě hnízda se tento týden objevila na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka a k novým posezením brzy přibudou ještě tři. Další místa k odpočinku vyrobená z hrubě opracovaných dřevěných bloků budou ve městě rozmístěna během letošního a možná také příštího roku. 

Vhodné lokality k umístění posezení vybíralo město společně s farností. Vyjádřit se mohli také blanenští obyvatelé. „Lavičky i místa pro sezení budeme osazovat postupně, většinu mobiliáře bychom rádi umístili tak, aby je lidé mohli využívat už v letní sezóně. Uvidíme podle reálných nákladů, kolik laviček se podaří zrealizovat," popsala na konci minulého roku vedoucí odboru správy a rozvoje města Blanska Petra Skotáková. Odhadované náklady projektu činí 594 tisíc korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Blansko

Štítky Blansko, projekt, lavičky, sezení, Ludvík Daněk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Blansku přibyla dřevěná posezení. Odhlasovali si je lidé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.