Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dětem předal vysvědčení Vinnetou, přijel z westernového městečka

Velké překvapení zažili dnes ráno žáci z Blanenska, kterým se poštěstilo při předávání vysvědčení potkat samotného Vinnetoua. Herec Michal Bednář přijel do Jabloňan, aby se dětem ukázal v kostýmu, v němž běžně hraje ve Westernovém městečku Boskovice.

Děti z Jabloňan na Blanensku dnes potěšil svou přítomností sám náčelník Apačů. Vinnetou společně se zálesákem Samem Hawkensem přijeli z boskovického westernového městečka, kde od loňska hrají v představení ztvárňujícím legendární dílo Karla Maye. Návštěva předala jednačtyřiceti žákům tamní školy vysvědčení. „Schválně jsme si vybrali malou, venkovskou školičku, protože i na venkově se přeci dějí velké věci, a to je moc dobře,“ vysvětlil jezdec-kaskadér Michal Bednář, který je divadelním představitelem Vinnetoua. 

V Jabloňanech se vysvědčení na konci roku tradičně předává venku před školou. Letos, když přicházel na řadu první z žáků, vydala ředitelka Kateřina Ščudlová pokyn a do areálu ku překvapení všech vběhli oba Mayovy hrdinové. „Jsme rádi, že Vinnetou dorazil a pomohl nám vysvědčení předat. Byl pro děti takovou velkou odměnou za to, jak moc se všechny snažily při on-line výuce nařízené kvůli pandemii koronaviru. Naštěstí už je vše za námi a mohou si užívat prázdnin,“ řekla ředitelka.

Představení Vinnetou I. se ve Westernovém městečku Boskovice hraje od léta 2020 a návštěvníky láká na pyrotechnické efekty, jízdu na koních či repliku historické lokomotivy na scenérii pískovcového lomu. Autorská práva na představení vlastní městečko tři roky, pak má v plánu navázat dalšími díly známé trilogie.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Westernové městečko Boskovice | Zdroj archiv Westernové městečko Boskovice

Štítky Vinnetou, vysvědčení, jabloňany, westernové městečko, Boskovice, okres Blansko, Karel May, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětem předal vysvědčení Vinnetou, přijel z westernového městečka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.