Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Rychlá rekonstrukce, střecha bývalé tržnice je v havarijním stavu

Havarijní stav střechy bývalé břeclavské tržnice donutil vedení města k urychlené rekonstrukci. V areálu budovy nedaleko centra navíc často parkují řidiči, vjezd jim bude částečně umožněn opět od zítra.

Mezi řekou a bývalou břeclavskou tržnicí nepůjde kvůli hrozícímu opadávání plechů ze střechy parkovat, a prostor tak zůstane vymezený jen pro průjezd. V okolí přibudou také zábrany pro ochranu zdraví osob a majetku. 

„Nejedná se sice o oficiální parkovací plochu, ale chceme občanům vyjít vstříc, aby mohli tento prostor i nadále využívat. Zároveň ale potřebujeme opravit havarijní stav střechy, proto jsme hledali , jak skloubit obě věci. Věříme, že nalezené řešení bude vyhovovat oběma stranám. Vyřešit musíme také ekonomickou stránku věci, protože s touto investicí jsme v rozpočtu nepočítali, a ten je i díky dopadům pandemie koronaviru opravdu napjatý,“ vysvětlilo v tiskové zprávě vedení města. 

Architektonická studie v budově počítá se stavbou moderní knihovny. Podle městských radních se jedná o ekonomicky výhodné řešení současné havarijní situace, při kterém zůstane zachován plášť i střecha bývalé tržnice. Právě ze střechy se už od minulého víkendu uvolňují plechy, které ohrožují řidiče i kolemjdoucí. Samotná budova proto zůstane ohrazena zábranami až do skončení prací, které budou časově i finančně náročné. 

Ohodnoť článek

Foto Město Břeclav

Štítky oprava, tržnice, střecha, břeclav, pandemie covidu-19, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rychlá rekonstrukce, střecha bývalé tržnice je v havarijním stavu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.