Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cyklostezka u Nových Mlýnů se dočkala otevření

Cyklostezka vedoucí okolo nádrže Nové Mlýny je od pátku oficiálně otevřená. Trasa dlouhá 2,6 kilometrů stála 119 milionů korun a ulehčí dopravu cyklistům i řidičům motorových vozidel.

 O oddělení cyklistické dopravy od motorové dlouhodobě usilovaly Pasohlávky, vznik nové stezky loni umožnilo vedení Jihomoravského kraje. Stavba samotné trasy vedoucí okolo vodního díla Nové Mlýny začala v červnu minulého roku. Práci na 2,6 kilomerů dlouhé cyklostezce doplňovalo zařízení opatření pro vydry říční a přeložky oplocení i inženýrských sítí.

Dosud jezdili cyklisté po frekventované silnici, na které se běžně pohybují kamiony, a pro turisty a rodiny s dětmi na kolech na ní nebylo bezpečno. Nová cyklostezka usnadní cestu i napojení na jiné trasy. „Nechybí ani čtyři metry široký ochranný ostrůvek, který zajistí bezpečné připojení na cyklotrasu 5174 Brod nad Dyjí, Dolní Věstonice, a umožní tak napojení na Mikulov podél vinohradů,“ popsal náměstek pro regionální rozvoj Jan Zámečník (KDU-ČSL).

Výstavba nové cyklistické trasy u Nových mlýnů byla v řešení několik let. Zhotovila se v souvislosti s opravou mostu mezi nádržemi, kterou provádělo Ředitelství silnic a dálnic. „Celková výše nákladů byla 119,2 milionů korun, z toho stavební činí celkem 106,46 milionů korun. Výstavba byla spolufinancována ze Státního fondu dopravní infrastruktury částkou 58,64 milionů korun,“ řekl krajský radní pro investice Vladimír Šmerda (ODS). Zbylou část nákladů hradil Jihomoravský kraj.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Povodí Moravy

Štítky Nové Mlýny, cyklostezka, Pasohlávky, Jihomoravský kraj, Jan Zámečník, KDU-ČSL, Vladimír Šmerda, ODS, Ředitelství silnic a dálnic, Státní fond dopravní infrastruktury, Brod nad Dyjí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezka u Nových Mlýnů se dočkala otevření  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.