Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihomoravský kraj dá přes 200 milionů na investice do dětských léčeben

Jihomoravský kraj investuje přes 200 milionů do dětských léčeben. Nový objekt namísto starého vznikne pro léčebnu se speleoterapií v Ostrově u Macochy, nové parkoviště v léčebně v Boskovicích a venkovní zázemí v zařízení v Křetíně. V tiskové zprávě to uvedl krajský radní pro zdravotnictví Jiří Kasala (ODS).

Kasala se byl v léčebnách podívat. Dětská léčebna se speleoterapií Ostrov u Macochy využívá k léčbě dýchacích cest, astmatu, alergií a k celkovému posílení imunity jedinečnou přírodní krasovou jeskyni. Budova léčebny je však podle kraje nevyhovující, a proto kraj za 206 milionů postaví nový komplex. „Dětská léčebna je od roku 1983 umístěna v provizorní budově. Speleoterapie, která je uznanou léčebnou metodou, pomáhá dětem ke zlepšení jejich zdravotních potíží a je rodiči nemocných dětí velmi žádaná. Jsme rádi, že Jihomoravský kraj stavbou nové budovy léčebny podpoří její jedinečnost a pomůže nemocným dětem vstoupit do zdravé budoucnosti,“ uvedla ředitelka Jihomoravských léčeben Kateřina Bednaříková.

Za dva miliony korun vznikne parkoviště u léčebny v Boskovicích, která poskytuje komplexní péči dětem s poruchami pohybového aparátu. „Konkrétně se jedná o 11 parkovacích míst, které ocení především doprovod dětí, protože zde vozidly parkují dlouhodobě. Procedury totiž trvají několik týdnů," uvedl Kasala.

V Křetíně, kde léčebna v bývalém loveckém zámečku slouží pro chronické nemoci dýchacích cest, obezitu a nadváhu, se počítá se vznikem venkovního zázemí pro pacienty. „Je potřeba zvyšovat komfort dětským pacientům, aby byli v příjemném prostředí," uvedl radní Kasala. Kraj bude řešit možnost financování a rozdělení na etapy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv Dětská léčebna pohybových poruch Boskovice

Štítky ČR, správa, stavby, zdraví, děti, Jihomoravský, Jihomoravský kraj, Boskovice, Křetín, Ostrov u Macochy, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravský kraj dá přes 200 milionů na investice do dětských léčeben  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.