Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Česká spořitelna prodala kancelářský komplex Platinium

Budova Platinium, která se nachází v brněnské ulici Veveří, má nového vlastníka. Kancelářský komplex koupila skupina finančníka Roberta Schönfelda od nemovitostního fondu České spořitelny (ČS). Tržní hodnota nemovitosti je zhruba 600 milionů korun. Jedná se o jeden z největších uzavřených obchodů v Jihomoravském kraji, který se letos uskutečnil.

Skupina finančníka Roberta Schönfelda v současné době spravuje nemovitosti v tržní hodnotě zhruba tří miliard korun. Vlastní mimo jiné rezidenční, kancelářské a obchodní objekty nebo zemědělskou půdu.

 „Rozšířili jsme náš seznam komerčních nemovitostí v Brně o moderní budovu ve skvělém technickém stavu, která je navíc z větší části pronajata dlouhodobým nájemcům. Její parametry tak přesně zapadají do naší investiční strategie,“ uvedla managerka RSBC Denisa Velanová.

ČS nemovitostní fond vlastní několik budov. Platinium byl jeho nejstarší nemovitostí.  „Budova Platinium v Brně byla prvním vlastnictvím ČS nemovitostního fondu. Fond budovu koupil v roce 2007 a komplex výrazně přispíval ke zvýšení výkonnosti fondu v jeho rané fázi. Prodej nemovitosti je pro nás uzavřením přirozeného investičního procesu,“ sdělil Tomáš Jandík předseda představenstva investiční společnosti Reico České spořitelny.

Osmipodlažní moderní budova stojí na brněnském Veveří od roku 2005. Budova slouží zejména jako kancelářské prostory. Součástí komplexu jsou také obchody nebo kryté parkoviště.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto RSBC Group

Štítky Brno, Platinium, Česká spořitelna, nemovitost, Veveří, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká spořitelna prodala kancelářský komplex Platinium  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.