Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lidé v Brně nově zdarma vrátí do sběrných středisek použité pneumatiky

Na více než dvaceti sběrných střediscích v Brně, které provozuje odpadová firma SAKO, mají lidé možnost nově vrátit zdarma použité pneumatiky. Doposud to bylo možné pouze na vybraných čtrnácti stanovištích a za službu se vybíral poplatek – 55 korun za pneumatiku s diskem a 30 korun za pneumatiku bez disku. 

Novinka platí od začátku června. Celkem mají Brňané k dispozici 26 prostorných středisek, kam lze donést jak použité kolo s diskem, tak i bez něj. Lokality jsou dostupné na internetových stránkách firmy. Podle předsedy představenstva společnosti SAKO Brno Filipa Ledera je o službu mezi veřejností zájem. Tímto krokem chce také odpadová firma docílit toho, aby se snížil počet vyloužilých pneumatik na nelegálních skládkách. 

Zatím je dostupných středisek 26, jež pojmou až padesát kusů pneumatik. V nejbližší době se jejich počet ještě zvýší. „Od července se k nim přidá i právě dokončované sběrné středisko odpadu v Židenicích na Lazaretní ulici, které uvedené kritérium splňuje také,“ uvedl Leder, který je rovněž místostarostu v brněnské části Žabovřesky za KDU-ČSL.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SAKO BRNO

Štítky Odpad, Brno, SAKO, Třídění, Pneumatiky, pneumatika, Filip Leder, SAKO Brno, KDU-ČSL, Židenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Brně nově zdarma vrátí do sběrných středisek použité pneumatiky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.