Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Letní tábory lákají na prázdniny s exotickými zvířaty nebo olympioniky

Ačkoli Ministerstvo zdravotnictví ještě do konce minulého týdne nezveřejnilo konkrétní podmínky pro letní tábory, většina z nich už téměř naplnila kapacitu. Děti si budou moct vyzkoušet různé sporty se známými osobnostmi nebo vyrazí poznávat zvířata. Novinkou pro tábory bude povinné testování.

Příměstský tábor v brněnské zoo hlásí obsazenost všech osmi turnusů. Proto si pro děti zoologická zahrada připravila prázdninové lesní kluby. „Pod dohledem lektora se děti seznámí s exotickými zvířaty. Do lesního klubu se může přihlásit dalších pět set dětí,“ řekl ředitel zoo Martin Hovorka.

Pobyt mezi zvířaty nabídne také příměstský tábor Léto v zahradě v ulici Údolní. Aktivity v zahradě budou pro děti zdarma, stačí je včas registrovat na webových stránkách. „Táborníky čeká seznámení s včelaři nebo s veterináři. Vyzkouší si sami vyrobit hračky a v peci ze šamotových cihel upečou chleba,“ uvedla vedoucí tábora Jana Ovčáčková.

Kempy s olympioniky

Zájem u rodičů a jejich dětí budí také příměstské kempy, na kterých ratolesti cvičí společně se světovými hvězdami, jako je zápasník MMA Jiří Denisa Procházka, olympijský mistr v judu Lukáš Krpálek nebo atletka Šárka Kašpárková.

„Jako velký problém vnímáme nedostatečný pohyb u dětí, které vedou například k obezitě. Proto jsme se rozhodli založit AIM Kempy, na kterých dětem nadělíme sportovní zážitky na celý život, ale především jim pomůžeme s výběrem toho pravého sportu přesně pro ně,“ řekl jeden ze zakladatelů tábora Filip Štoss, jehož projekt se zaměřuje na děti ve věku od šesti do třinácti let.

Na sportovním soustředění si děti vyzkouší judo, tenis, florbal, tenis, basketbal a různé atletické disciplíny. „Chceme v dětech probudit skrytý talent, který často zadupe nevšímavost některých trenérů. Děti si můžou v jednom týdnu vyzkoušet několik rozdílných sportů,“ dodal Štoss. Podmínkou na jejich příměstských táborech bude PCR test, kterým se děti prokážou na celý týden.

Povinné testování

Aktuální opatření pro letní dětské tábory se podobají těm loňským. Navíc budou děti muset mít před začátkem tábora negativní test na koronavirus. Zda bude povinné testování pomocí PCR testu nebo antigenního testu, uvede Ministersto zdravotnictví v následujících dnech. Samozřejmostí bude také potvrzení o bezinfekčnosti od lékaře. Roušky budou pro táborníky povinné na místech, kde budou nařízené vládou, nikoli však v zázemí tábora.

Ohodnoť článek

Autoři , | Foto Brněnská drbna

Štítky děti, tábory, prázdniny, léto, Brno, dětský tábor, sport, příměstský tábor, Zoologická zahrada Brno, olympijské hry, Jiří Denisa Procházka, Lukáš Krpálek, Šárka Kašpárková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní tábory lákají na prázdniny s exotickými zvířaty nebo olympioniky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.