Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Fakultní nemocnice Brno bude mít návštěvy dva dny, svatá Anna zatím ne

Fakultní nemocnice Brno povolí po víkendu návštěvy dva dny v týdnu, a to ve středu a v neděli. ČTK to řekla mluvčí nemocnice Veronika Plachá. Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně Dana Lipovská uvedla, že nemocnice zatím návštěvy povolovat nebude. Návštěvy povolí i část nemocnic zřizovaných krajem, například Znojmo, Kyjov nebo Břeclav. Návštěvy byly zakázané kvůli pandemii nemoci covid-19.

Fakultní nemocnice Brno bude mít návštěvy ve středu a v neděli od 15:00 do 17:00. Podle Plaché musí návštěvník předložit dokument o negativním antigenním nebo PCR testu, který není starší 48 hodin, musí mít certifikát o provedeném očkování případně potvrzení o prodělané nemoci covid-19, od které neuplynulo více než 90 dní.

Návštěva musí mít respirátor třídy FFP2 nebo KN 95, výjimkou jsou děti do 15 let. Doba návštěv může být maximálně 30 minut s výjimkou pacientů v terminálním stadiu nevyléčitelného onemocnění,“ uvedla Plachá. Dodala, že počet návštěvníků může být maximálně dvě osoby v jeden čas.

V Dětské nemocnici, která spadá pod Fakultní nemocnici Brno, platí návštěvy denně v čase od 15:30 do 17:30 a v soboty a neděle od 9:30 do 11:30.

Návštěvy v omezeném režimu povolují i některé krajské nemocnice jako například ve Znojmě. „Budeme je mít ve středu a v neděli od 14:30 do 16:30 s dodržením hygienických opatření,“ uvedla mluvčí nemocnice Petra Veselá. Návštěvníci musí mít také test, očkování nebo být po nemoci. 

Upřednostňujeme návštěvy mimo pokoj, pokud to situace a stav pacientů dovolí. Nejlépe ve venkovních prostorách, například na zahradě nebo chodbách, kde je větší prostranství a nedochází ke kontaktu více osob na malém prostranství. Prosíme příbuzné, aby do nemocnice na návštěvu přicházeli pouze tehdy, pokud se budou cítit zdraví a budou mít potřebné doklady pro umožnění návštěvy,“ zdůraznila Veselá. Návštěvy obnoví ve středu a neděli i nemocnice v Břeclavi a Hustopečích a částečně návštěvy obnoví i kyjovská nemocnice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FN BRNO

Štítky FN Brno, Návštěvy, FNUSA, Znojmo, jmk, návštěva, nemocnice, Fakultní nemocnice Brno, nemoc, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Břeclav, Kyjov, Petra Veselá, Dětská nemocnice FN Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice Brno bude mít návštěvy dva dny, svatá Anna zatím ne  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.