Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na mole Brněnské přehrady vzniká letní kino

Brněnská přehrada je blízko nové atrakce. Na tamním mole vyrostlo zatím provizorně promítací plátno, na němž budou lidé sledovat filmové snímky nebo živé sportovní přenosy. V případě, že nenastanou při zkouškách žádné technické potíže, začne nafukovací letní kino fungovat o prázdninách.

Letní kino má vzniknout na pláži U Sirky, kde pracovníci dnes instalovali plátno o rozměrech osm metrů na šířku a pět metrů na výšku. Nápad iniciovala městská část Brno–Bystrc, která je svou rozlohou největší v Brně.

V letních měsících pro bystrcké občany sice pořádáme Filmové léto, kdy využíváme Kinematograf bratří Čadíků, ale je nemožné jej mít k dispozici na celé léto,“ vysvětlil starosta Bystrce Tomáš Kratochvíl (ČSSD), podle nějž je o letní kino mezi místními velký zájem. 

Zatím s otazníkem

Zda se promítání na Prýglu skutečně uskuteční, není zatím jasné. Pracovníci totiž s podobným návrhem, tedy umístěním mobilního promítacího zařízení na konstrukci mola, nemají zkušenost, jelikož ani jinde v republice totožné projekty nevznikly. Podle organizátorů je třeba vyřešit, kam umístit promítací zařízení a jak jej upevnit. Důležité bude také to, jak bude z pláže vidět na plátno. Rozhodnutí by mělo padnout dnes večer, kdy mají být hotové všechny zatěžkávací zkoušky. V případě neúspěchu má městská část připravené náhradní řešení. 

Vzhledem k mobilitě kina by bylo možné promítání na různých místech. Například vedle Společenského centra nebo v krásném prostředí hradu Veveří,“ nastínil Kratochvíl. 

Vstupné zdarma

V letním kině, jehož provoz vyjde na zhruba 300 tisíc korun, plánují pořadatelé hrát filmy různých žánrů. Půjde například o pohádky, filmové klasiky nebo se uvažuje například o živých sportovních přenosech. Do výběru snímků se má zapojit rovněž veřejnost, která bude moct v anketě zvolit film. Počítá se, že vstupné bude pro návštěvníky zdarma. Součástí mají být také místa pro občerstvení. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Atrakce, Prýgl, letní kino, Brno, Brněnská přehrada, plátno, Tomáš Kratochvíl, Kinematograf bratří Čadíků, ČSSD, Bystrc, Společenské centrum v.o.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na mole Brněnské přehrady vzniká letní kino  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.