Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Brněnští skauti darovali 17 litrů krve, motivují prvodárce

Celkem sedmnáct litrů krve darovali brněnští skauti ve Fakultní nemocnici Bohunice. Akcí navázali na dárcovství krve z roku 2018 a chtěli povzbudit prvodárce, aby se přidali. Akce se zúčastnilo 46 zájemců.

Za myšlenkou hromadných skautských odběrů stojí místopředseda okresní rady brněnských Skautů Michal Zedníček, který sám pravidelně daruje krev. „Na darování krve je nejtěžším okamžikem samotné rozhodnutí jít darovat. Prvodárce neví, co ho čeká, má logicky obavy z neznámého. Princip hromadného odběru tyto překážky, myslím, úspěšně odbourává," řekl Zedníček. Parta kamarádů, která vše vysvětlí a sdílí radost ve skupině je podle něj mnohem lepší než když se člověk na odběry vydá sám.

Brněnští skauti si domluvili letos na transfuzním oddělení celkem tři hromadné termíny, v nichž mohou skauti z Brna a okolí přijít darovat krev. Bilance prvního lednového odběru byla 37 účastníků. V prvním lednovém termínu byla zastoupena skoro polovina brněnských skautských středisek a dorazili i skauti z jiných měst, kteří to mají do Brna blízko, nebo zde bydlí či studují. Další hromadný odběr plánují skauti na 19. října.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skauti Brno

Štítky skauti, dárci, darování krve, fn brno, krev, Brno-Bohunice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští skauti darovali 17 litrů krve, motivují prvodárce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.