Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strážníci dostali lepší zázemí. Otevřela se nová služebna

Brněnští strážníci získali nové zázemí v opravené budově bývalé radnice ve Slatině. Služebna jim poskytne lepší vybavení a přístup ke kamerovému systému, který dosud neměli.

Strážníci z jižního revíru Brna se přesunuli do bývalé radniční budovy ve Slatině. Nová bezbariérová služebna se nachází na Kovárenské ulici a prošla úpravami, které odpovídají potřebám městské policie.

V budově vznikly prostory pro zpracování administrativy, šatny, umývárny se sociálním zařízením i místnost pro dozorčí službu. „Tam působí strážníci, kteří koordinují práci hlídek, sledují radioprovoz a kamerový systém,“ vysvětlil ředitel brněnských strážníků Luboš Oprchal.

Právě přístup ke kamerovým záznamům je na nové služebně velkým krokem vpřed. „Díky napojení na optickou datovou síť máme přístup k městskému kamerovému systému. Dosavadní služebna v Komárově to neumožňovala,“ řekl vedoucí revíru Jih Jiří Kukleta.

Strážníci, kteří našli zázemí v nové služebně, se starají o městské části Slatina, Brno-jih, Černovice, Tuřany a Chrlice. Jejich přesunem se zlepšilo rozložení služeben, navíc mají z nové budovy možnost rychlého dojezdu hlídek, a to díky blízké dálnici D1. Stavební úpravy budovy vyšly na dvanáct milionů korun.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie Brno

Štítky policie, městská, služebna, stanice, kamerový systém, Brno, Komárov, Slatina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci dostali lepší zázemí. Otevřela se nová služebna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.