Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Odpustíme část nájemného, když to vláda povolí, vzkazují brněnští radní podnikatelům

Brněnští radní se včera usnesli, že by rádi ulevili část nájemného místním podnikatelům. Nájemci, kteří využívají městské prostory, se na radnici často obrací s prosbou o slevu kvůli vládním restrikcím. Město je připraveno vypracovat konkrétní program, musí ale počkat, aby navazovali na kompenzace a opatření od státu.

Podle náměstka pro oblast bydlení a správy majetku Jiřího Olivy (ČSSD) se na radnici stále častěji obrací s žádostmi o snížení a prominutí části nájemného. Podnikatelé jsou dlouhodobě ovlivněni vládními restrikcemi a nemohou se své činnosti plně venovat. Nejčastěji jde o gastronomická zařízení, obchody nebo služby. 

Rádi bychom jim nabídli plošné, jednoduché a efektivní řešení, ale musíme s ním počkat na definitivní zveřejnění podpůrných vládních programů na 1. čtvrtletí, abychom na ně mohli navázat nebo se jim přizpůsobit, tak jako tomu bylo v první jarní vlně. Chceme ale podnikatele v našich prostorech ujistit, že jsme připraveni jim v této složité době vyjít vstříc,“ komentoval Jiří Oliva.

Nájemné město promíjelo i loni 

Nájemné by mělo být částečně prominuto nájemcům nebytových prostor, kteří podnikají v prostorách ve vlastnictví města Brna nesvěřených městkým částem. Jak budou vypadat žádosti, okruh žadatelů, pravidlanebo samotný proces projednávání jejich žádostí teprve budou radní probírat. Město už část nájemného slevilo v první, jarní vlně. 

Jen nájemníkům Odboru správy majetku jsme se zastupiteli v jarní vlně schválili na základě tehdejších pravidel odpuštění nájemného za 2. čtvrtletí roku 2020 v celkové výši 1 862 917 Kč. Kompenzaci získalo 74 žadatelů. Další úlevy získali nájemníci od jiných odborů, například odboru kultury, školství nebo sportu,“ dodal Oliva.


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík | Zdroj S použitím TZ

Štítky Nájemné, restrikce, město, Brno, podnikatel, koronavirus, Jiří Oliva, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odpustíme část nájemného, když to vláda povolí, vzkazují brněnští radní podnikatelům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.