Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Malý Vojta se zákeřnou nemocí by chtěl být jako jiné děti, sbírka mu pomůže k novému uchu

Pětiletý Vojta neměl v životě štěstí. Narodil se s Goldenharovým syndromem, kvůli kterému na pravé ucho nedoslýchá a jeho ucho i část obličeje je pokřivená. Nemoc mu způsobila i problémy se srdcem a páteří, ani tak ale svůj boj nevzdává a chce být jako ostatní děti. Synovi pardubických záchranářů by mohla pomoci veřejná sbírka, aby mohl Vojta podstoupit nákladnou operaci.

Rodiče malého Vojty jezdí sanitkou a zachraňují životy lidem, svému synovi ale bez potřebných financí pomoci nemůžou. Vojta je veselý a hravý kluk, kvůli Goldenharovu syndromu má ale zdeformované pravé ucho, na které neslyší  a trpí parézou v obličeji. 

Dřív musel pětiletý Vojta bojovat také se srdeční vadou, kdy se mu naštěstí dařilo a momentálně se snaží porazit i onemocnění na krční páteři. Jeho milující rodiče se proto rozhodli, že mu jeho jinak veselý život ještě zpříjemní a pokusí se, aby byl Vojta stejný jako ostatní děti. Operace, díky které by Vojta dostal nové ouško, je ale velmi nákladná. Malý pacient by totiž musel odletět na zákrok do Ameriky, což by jeho rodiče finančně nezvládli. 

Kolegové z pardubické záchranky proto přichystali Vojtovi překvapení a zahájili veřejnou sbírku, díky které by se sen o oušku mohl Vojtovi splnit. Díky nadačnímu fondu Kryštůfek by tak Vojta mohl být už brzy ušatý z obou stran. Sbírka byla založena byla na základě žádosti vedení ZZS Pardubického kraje a schválena vedením Asociace zdravotnických záchranných služeb České republiky. Až do 21. listopadu můžete Vojtovi pomoci a přispět mu na transparentní účet u Fio banky č.: 2601650761/2010. Do zprávy pro příjemce pak napište „Vojta ZZS PAK“​. Vojta Vacek s rodiči budou vděční za každou korunu a vřele všem dárcům děkují. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky sbírka, Vojtíšek, dobro, Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje, Fio banka, Česko, Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malý Vojta se zákeřnou nemocí by chtěl být jako jiné děti, sbírka mu pomůže k novému uchu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.