Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Máte PayPal a nepoužíváte ho? Nově se připravte na nečekané poplatky

Používáte k platbám na internetu PayPal? Pokud ano a služeb aplikace využíváte minimálně, nejspíš se vás dotkne zpoplatnění účtů, které nebyly použity déle než rok. Nejjednodušším řešením je přihlášení jednou ročně nebo zrušení účtu. PayPal o novince informoval 29. září, ale nijak ji nemedializoval a na internetových stránkách služby je komplikované nové podmínky najít.

PayPal je internetový platební systém. Umožňuje přesuny peněz mezi účty PayPalu, které jsou identifikovány e-mailovými adresami. Každý účet je propojen s jednou nebo více platebními kartami. Platební karta musí mít povolené internetové platby. Alternativou je platit těmito kartami přímo na internetu.

Za neaktivní účet poplatek tři sta korun

Online platební služba PayPal má nepříjemné překvapení pro zákazníky, kteří svůj účet nepoužili po dobu nejméně 12 po sobě jdoucích měsíců. Od 4. ledna 2021 bude majitelům neaktivních účtů stržena částka ve výši 300 korun (tedy zhruba 12 eur) nebo celý zůstatek na účtu, pokud je nižší než 300 korun.

Pokud účet na PayPal používáte málo, máte dvě možnosti. Jednou je pouhé přihlášení do účtu nejméně jednou ročně. Druhým a podle belgické spotřebitelské organizace Test-Achats nejjednodušším způsobem je účet zrušit.

Po dlouhodobém nepřihlášení si možná nepamatujete, kterou e-mailovou adresu pro login používáte. Zkuste při přihlašování zadat všechny, systém si vybere tu správnou. Přes zapomenuté heslo se můžete dostat ověřovací otázkou nebo se obraťte o pomoc na linku PayPal. Když budete přihlášeni, klikněte v účtu na Nastavení – Účet – Zrušit účet.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky PayPal, poplatek, banka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máte PayPal a nepoužíváte ho? Nově se připravte na nečekané poplatky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.