Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V domově pro seniory v Zastávce u Brna jsou nakažení koronavirem, jedna žena zemřela

V domově seniorů v Zastávce u Brna se dva klienti nakazili nemocí covid-19. ČTK to řekl hejtmanův náměstek Marek Šlapal (ČSSD). Devětaosmdesátiletá žena, která měla další zdravotní problémy, zemřela. Zařízení otestovalo bezmála dvacítku pracovníků, na výsledky čeká. Dalších 35 klientů testy podstoupí. Nákaza se v minulých týdnech objevila i v kyjovském domově Horizont, který se stará o zdravotně postižené.

Na nákazu v domově v Zastávce upozornila Česká televize.. „Čtyři uživatelé měli o víkendu projevy horeček. Všichni byli hospitalizovaní. Dva z nich nakonec měli covid-19," uvedl Šlapal.

Podle něj bylo otestováno 16 pracovníků domova. „Výsledky zatím nemáme. Dva bez příznaků budou doma, ostatní v práci. Budeme testovat 35 uživatelů, zatím žádné další příznaky nemáme. Zavedli jsme standardní provozní opatření jako izolace a rozdělení směn, informovali jsme obec. Zatím není potřeba posílit z pohledu pracovníků nebo materiálu," uvedl Šlapal.

V Horizontu se povedlo izolovat patro

Kraj v minulých týdnech řešil nemoc covid-19 také v kyjovském domově Horizont, kde se nakazilo šest pracovníků a téměř 30 klientů z celkových 200. Nakažení ale byli jen v jednom patře jedné ze tří budov, kde zůstali izolovaní.

Bezpečnostní rada kraje minulý týden rozhodla, že od dneška budou zakázané návštěvy v nemocnicích a domovech pro seniory zřizovaných krajem.

V Jihomoravském kraji přibylo za posledních 24 hodin rekordních 170 potvrzených případů nemoci covid-19. Nejvíce v Brně, a to 81. V tiskové zprávě to dnes uvedla ředitelka protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek. Podle ní převažují případy s mírnými příznaky a oproti jaru je menší podíl hospitalizovaných. Zatímco na jaro přibývaly desítky nemocných za týden a v nemocnici byly desítky hospitalizovaných, nyní přibývají stovky případů denně a v nemocnici je 37 lidí. Z toho jsou čtyři ve vážném stavu

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky domov pro seniory, koronavirus, nákaza, Zastávka u Brna, COVID-19, domov, Brno, nemoc, Marek Šlapal, ČSSD, Česká televize, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V domově pro seniory v Zastávce u Brna jsou nakažení koronavirem, jedna žena zemřela  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.