Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Termín výstavby obchodního centra v Blansku se znovu prodloužil

Termín výstavby obchodního centra plánované na severním okraji Blanska místo zchátralých skleníků se znovu prodloužil, a to asi o rok. Hotovo by mělo být v roce 2023. Zdržení projekt nabral především kvůli nutnosti zajištění všech souhlasů od jiných subjektů, stavba totiž bude zasahovat do vodních staveb. Na tiskové konferenci vedení města to včera uvedl místostarosta Blanska Ivo Polák (ČSSD).

Obchodní centrum s 15 prodejnami chce na místě bývalých skleníků v ulici Poříčí stavět společnost M.S. Blanenská, smlouvu o budoucí kupní smlouvě dotčených pozemků s městem firma podepsala už v roce 2015. O prodloužení termínů harmonogramu prací v minulosti žádala opakovaně, obchodní centrum mělo podle původních plánů fungovat v roce 2019. Podle místostarosty ale společnost zřejmě podcenila složitost dotčeného území při projektování.

"Jde o záplavové území, na které byly náročné požadavky ze strany správce toku. Na toku se asi před 12 lety upravovalo koryto, kde byly použity evropské peníze, tudíž šlo o udržitelnost tohoto projektu," uvedl místostarosta. Kolem území protéká Svitava. Investor nejdříve musel získat souhlas od Evropské investiční banky a také od ministerstva zemědělství, následně i závazné stanovisko správce toku.

Zastupitelstvo už souhlasilo s prodloužením harmonogramu prací, návrh na vydání stavebního povolení musí být podaný do 30. dubna 2021, kolaudační rozhodnutí nebo povolení o předčasném užívání stavby pak do června 2023.

Firma také od města odkoupí o něco menší plochu, než se původně předpokládalo, místo 29,400 metrů čtverečních to bude 24,300 metrů čtverečních. Na zbylém prostoru by firma měla zbudovat na vlastní náklady park. Za metr čtvereční zaplatí investor městu podle původní smlouvy 1000 korun.

Autoři | Foto Estav.cz

Štítky ČR, správa, Blansko, obchodní centrum, Ivo Polák, ČSSD, metr čtvereční, Evropská investiční banka, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Termín výstavby obchodního centra v Blansku se znovu prodloužil  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.