Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Stezka Zouvalka na levém břehu Prýglu prochází rekonstrukcí, dělníkům práce komplikují výletníci

Turistická pěší trasa na levém břehu přehrady prochází rekonstrukcí a terénními úpravami, které zlepší špatný stav stezky. Stezka by měla být hotová během léta, dělníkům ale práce komplikují lidé, kteří i přes zákaz na stezku chodí.

Značená turistická cesta vede na levém břehu přehrady v úseku od lávky pro pěší pod hradem Veveří přes Zouvalku po stávající cestu směřující k zastávce lodní dopravy Cyklistická. Doposud sem vedla prošlapaná cesta, kterou využívali chodci, potýkali se ovšem s proměnnou šířkou, příkrým spádem i špatným technickým stavem. Ohrožovaly je například i vystouplé kořeny, a pokud se na stezce dva výletníci potkali, museli se nešikovně vyhýbat a hrozilo, že spadnou ze strmého svahu. To by nové úpravy měly změnit. 

Terén cesty projde úpravami a stezka pro pěší tak získá stejnou bezpečnou šířku po celé trase. Krom srovnávání terénu momentálně přibývají také betobové patky konstrukce lávky. Zbývá tak už jen montáž ocelové a dřevěné konstrukce lávky a pokládka štěrku.

Stezka by měla být do konce léta hotová. Úpravy dělníkům komplikuje terén i lidé, kteří na stezku chodí i přes zákaz. Trasa vede přes významnou přírodní a geologickou oblast chráněného krajinného rázu v přírodním parku Podkomorské lesy. Nachází se rovněž v oblasti archeologických nálezů. 

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto brno.cz

Štítky stezka, Zouvalka, rekonstrukce, brno, dělník, lávka, Hrad Veveří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stezka Zouvalka na levém břehu Prýglu prochází rekonstrukcí, dělníkům práce komplikují výletníci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.