Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Francouzské velvyslanectví darovalo brněnské nemocnici za ochotu postarat se o nemocné přístroj za čtvrt milionu

Odměna za ochotu pomoci. Francouzské velvyslanectví daruje Fakultní nemocnici Brno monitor životních funkcí v hodnotě téměř 250.000 korun. Vyjadřuje tak dík za nabídku brněnské nemocnice postarat se o šest pacientů s těžkým průběhem koronaviru. Pacienti nakonec díky zlepšení situace z Francie nepřilétli. Francouzi však na ochotu české strany nezapomněli. Darovací smlouvu podepsali zástupci zdravotnického zařízení a francouzského velvyslanectví v Praze.

Počátkem dubna, když Francie evidovala desetitisíce nakažených koronavirem a její zdravotnický systém byl silně zatížený, reagovala Česká republika nabídkou odborné pomoci pro šest francouzských pacientů. Šlo o nemocné, kteří potřebovali intenzivní péči a byli napojení na umělou plicní ventilaci.

Nemocní měli 6. dubna přiletět na letiště v Brně-Tuřanech, na poslední chvíli se ale francouzská strana díky zlepšené situaci rozhodla nabídku nevyužít a léčit pacienty v jejich vlasti. Na ochotu Fakultní nemocnice Brno přesto Francouzi nezapomněli a nyní ji ocenili darem.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FN Brno

Štítky fn brno, francouzské velvyslanectví, přístroj, koronavirus, pacient, Fakultní nemocnice Brno, Francie, Praha, Česko, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Francouzské velvyslanectví darovalo brněnské nemocnici za ochotu postarat se o nemocné přístroj za čtvrt milionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.