Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Oprava Lesnické v Brně začne v lednu. Potrvá víc než půl roku a ulice se úplně uzavře

Brno chystá rekonstrukci Lesnické ulice odhadem za 190 milionů korun. Novinářům to řekl radní pro investice David Grund (ODS). Podle něj se opraví tramvajová trať, vodovod, kanalizace, veřejné osvětlení, silnice i chodníky. Součástí je i odstranění stromů ve špatném stavu a výsadba nových. Práce by měly začít i skončit v příštím roce. Uskuteční se za úplné dopravní uzavírky.

Brněnští radní dnes schválili zahájení zadávacího řízení na projekt. Práce by měly začít v lednu příštího roku a trvat 38 týdnů. Místem nebudou jezdit tramvaje ani auta. Podle radního pro dopravu Petra Kratochvíla (ODS) město řešilo, zda mají práce trvat dva roky při částečné uzavírce nebo rok při plné uzavírce. Město se přiklonilo k druhé variantě.

Město bude akci koordinovat s dalšími městskými společnostmi. Na stavbě se bude částkou 85 milionů podílet Dopravní podnik města Brna. „Dojde k rekonstrukci sto let staré kanalizace a vodovodu a poškozené tramvajové tratě," uvedl Grund.

Dolů půjde 24 stromů, nahradí je 50 nových

Stavbaři položí skoro 600 metrů nové tramvajové tratě, rekonstruují kanalizaci v délce skoro 700 metrů a kolem 550 metrů vodovodu. Přeloží se trolejové vedení a vymění se kabely pro veřejné osvětlení. Počítá se s demontáží svítidel na stožárech a nahradí je úsporná LED svítidla.

V místě je v plánu i výsadba stromů. „V nynější neúplné aleji dojde k odstranění 24 stromů, které jsou bohužel ve špatném stavu. Nahradí je 50 stromů, a to 23 habrů a 27 javorů," uvedl Grund. V místě budou i tulipány a narcisy a další trvalky.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMB

Štítky Lesnická ulice, rekonstrukce, kanalizace, vodovod, uzavírka, stromy, tramvaje, doprava, Brno, strom, tramvajová dráha, ODS, Dopravní podnik města Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava Lesnické v Brně začne v lednu. Potrvá víc než půl roku a ulice se úplně uzavře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.