Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Brněnské 'basketbalové' hřiště je hitem internetu

Lidé ze všech koutů republiky se na sociálních sítích v posledních dnech baví nad fotkou dětského basketbalového hřiště v Medlánkách. Pod basketbalovým košem je totiž povrch, na kterém by nejspíš s míčem nezadriblovali ani nejlepší hráči americké NBA.

Vše odstartoval příspěvek uživatele Daniela Režného, který na skupinu s názvem "Sympatizanti Nahovnysmu" umístil fotku z dětského basketbalového hřiště v Brně. Drží na ní plnou hrst kačírku (malých kamínků), který tvoří povrch hřiště pod basketbalovým košem.

Režný fotku doprovodil sarkastickým komentářem: „Brno představilo prototyp prvního basketbalového hřiště se štěrkovou hrací plochou. Ubude nudného driblování a zmateného pobíhání po hřišti a přibude střelby. Již brzy na všech štěrkovnách (dříve palubovkách) basketbalových stadiónů."

Foto se začalo okamžitě šířit po různých satirických stránkách a stalo s terčem vtipálků. „Je o moc bezpečnější. Ty doby, kdy se míč nepříjemně odrazil a odběhl pod rychle jedoucí auto jsou dávno pryč. Nyní hezky žuchne do ďolíku a nikomu se nic nestane. Navíc takovéhle hřiště netrpí loužemi ani tím, že by bylo plné hrajících lidí. ​Výborné pro introverty a nadšence pro přebírání barevných kamínků," napsal pod fotku uživatel Michal Pekárek.

CELÁ ZPRÁVA: Fotka basketbalového hřiště s kačírkem byl povedený vtípek, ve skutečnosti jde o workoutové hřiště, říká starosta 

Jde o workoutové hřiště

Kačírkové hřiště na basket přitom v brněnské části Medlánky, nedaleko od ulice V Újezdech, stojí již několik let. Starosta městské části Medlánky Michal Marek uznává, že jde o povedený vtípek, ve skutečnosti nejde však o hřiště na basketball, ale pro work outové aktivity.

Foto Daniel Režný/Facebokk

Štítky hřiště, Medlánky, Brno, basketbal, NBA, Michał Marek, Internet

FOTO: Brněnské 'basketbalové' hřiště je hitem internetu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.