Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Průlom v kauze únosu na Krym? Andrej Babiš junior napsal Seznamu, že jeho otec lže a proto chce vypovídat

V kauze ohledně údajného únosu Andreje Babiše juniora na ruský Krym dost možná dojde k zásadnímu průlomu. Reportéři Seznamu dnes oznámili, že je syn premiéra kontaktoval e-mailem, ve kterém sdělil, že chce vypovídat o svém únosu a být v kontaktu s policií.

Teď čtu v novinách, že můj otec řekl, že musím být pod ‚neustálým dozorem‘ vzhledem k mé pseudonemoci, které se říká schizofrenie. Tím překročil červenou čáru, protože to je lež a sahá to a dotýká se to mé osobní svobody. Nejsem vůbec pod ‚dozorem' ve Švýcarsku, ale volný. Četl jsem taky, že policie znovu otevřela můj případ ‚únosu‘. Jestli je člověk opravdu unesený, nebo ne, je jedna záležitost, ale to, že můj pečovatel řekne: ‚Já a tvůj otec uděláme všechno, abys byl zavřený (v psychiatrické léčebně)‘, je druhá. Přeji si být telefonicky v kontaktu s policií ČR vyšetřující můj případ z Ukrajiny a Ruska. Možná mi to za ten trik se skrytou kamerou vybavíte,“ napsal podle Seznamu Andrej Babiš junior Sabině Slonkové a Jiřímu Kubíkovi do e-mailu.

Redakce Seznamu prý předává zprávu státnímu zastupitelství, které dozoruje obnovené vyšetřování juniorova zmizení na okupovaný Krym. To se mělo odehrát v období září až listopad 2017, tedy ve stejné době, kdy policie spustila hlavní fázi vyšetřování dotační kauzy Čapího hnízda.

Foto Facebook | Zdroj Seznam zprávy

Štítky Andrej Babiš, Krym, ANO, Čapí hnízdo, Seznam Zprávy, Protopopov, Andrej Babiš junior, únos, Andrej Babiš ml., Seznam.cz, policie, Švýcarsko, Policie České republiky, Sabina Slonková, Jiří Kubík, Státní zastupitelství ČR

Průlom v kauze únosu na Krym? Andrej Babiš junior napsal Seznamu, že jeho otec lže a proto chce vypovídat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.