Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Prezident Pavel si hledá posily do týmu poradců. Lanaří místopředsedu Starostů

Bývalý poslanec Jan Farský (STAN) má blízko k nové funkci. Místopředseda Starostů jedná s budoucím prezidentem Petrem Pavlem o tom, že se stane externím poradcem hlavy státu pro otázky vnitřní politiky. Někdejší starosta severočeských Semil se novému angažmá nebrání.

Pavel záměr sdelil na tiskové konferenci. Vyloučil, že by se někdejší šéf poslanců Starostů a nezávislých měl stát ředitelem politického odboru prezidentské kanceláře. Farský napsal, že obě strany mají zájem spolupracovat, o konkrétní podobě se teprve dohodnou. Podle serveru Seznam Zprávy ho zvolený prezident oslovil kvůli funkci poradce pro otázky domácí politiky. Pavel na dotaz odmítl, že by s Farským jednal kvůli funkci šéfa odboru. „S panem Farským jsem přímo nejednal, bavili jsme se spíš o tom, že by byl externím poradcem pro otázky vnitřní politiky," uvedl.

Farský sdělil, že v tuto chvíli platí oboustranný zájem spolupracovat. „O konkrétním režimu a způsobu, který bude pro obě strany ten nejlepší, se dohodneme na osobní schůzce, termín jsme si ještě nestanovili," uvedl.

Budoucí kancléřka Jana Vohralíková serveru před 14 dny řekla, že by na Hradě chtěla obnovit politický odbor. Pavel řekl, že o obsazení vedení tohoto odboru by mělo být brzy jasno. „V krátké době se dozvíte, s kým na toto místo budu počítat," uvedl.

Farský je místopředsedou vládního hnutí STAN, poslaneckého mandátu se vzdal loni v únoru. Po výzvě vedení Starostů tak reagoval na kritiku své půlroční stáže ve Spojených státech, kterou chtěl původně absolvovat současně s výkonem své poslanecké funkce. Poslancem byl od roku 2010, osm let byl starostou Semil.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto STAN

Štítky Pavel, STAN, Farský, Prezident, Poradci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Článek : s panem Farským jsem nejednal, mluvili jsme spolu... Zas to připomíná cimrmany a ,rozhovor' prince s princeznou. Není tady někdo ze Semil aby něco napsal o éře starostování? I když jistě načerpal mnoho vědomosti na té jejich škole.

Úterý, 21. února 2023, 09:38Odpovědět

Prezident Pavel si hledá posily do týmu poradců. Lanaří místopředsedu Starostů  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.