Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dav v Brně vítal Petra Pavla. Nenechte se zastrašit, vyzval generál

, aktualizováno 20. ledna 2023, 17:46

Ve velkém přivítali lidé v Brně prezidentského kandidáta Petra Pavla. Generálovi podporovatelé zaplnili v pátek odpoledne plochu před Janáčkovým divadlem. Bývalý vysoký představitel NATO zamířil do moravské metropole, aby pokračoval ve své volební kampani.

Jednašedesátiletý generál, jenž ještě dopoledne vedl kampaň v ulicích Ostravy, dorazil na brněnský mítink po čtvrté hodině. Dav asi osmi tisíc skandujících příznivců vybavených transparenty, kteří se na piazzetu u Janáčkova divadla sjeli z celého regionu, přivítal slovy o úctě a boji proti vyvolávání strachu. „Argumenty, které v poslední době mluví ve spojení s mojí osobou o blížící se válce, považuji za nehorázné i vůči všem svým voličům,“ prohlásil na setkání Pavel s tím, aby se voliči nenechali podobnými výroky zastrašit.

Setkání se odehrálo poklidně, jen sem tam se z dáli ozvalo nesouhlasné pískání odpůrců, kteří se na generálův projev přišli podívat. Prezidentského kandidáta dorazila do centra Brna podpořit řada veřejně známých osobností. Na pódiu spolu stáli a promlouvali například neúspěšní kandidáti z prvního kola prezidentských voleb Danuše Nerudová, Karel Diviš a senátor Pavel Fischer. 

Podpora Vetchého i neúspěšných kandidátů

Kromě brněnské primátorky Markéty Vaňkové (ODS) či jihomoravského hejtmana Jana Grolicha (KDU-ČSL) vystoupil před divadlem rovněž herec Ondřej Vetchý, Bolek Polívka či jeho syn Vladimír Polívka, který celou akci moderoval. „Zdá se, že Petr Pavel nedělá to, co je pro něj výhodné, ale to, co je obecně správné,“ prohlásil do mikrofonu o Pavlovi Vetchý.

Ostrá slova padla v centru Brna na konto Pavlova rivala, expremiéra Andreje Babiše. Vystupující se vyhranili zejména proti jeho populistickému přístupu k předvolební kampani. Bývalý předseda vlády dorazí do moravské metropole v pondělí 23. ledna. O tom, kdo se stane prezidentem, rozhodnou lidé příští víkend. Zatímco generál získal v prvním kole voleb 35,40 procenty hlasů českých voličů, Babiš se za ním držel v těsné blízkosti s 34,99 procenty.

Volební mítink ukončili pořadatelé písní Jednou budem dál, do které se zapojili všichni přihlížející a mávali do rytmu rozsvícenými mobilními telefony. Na dodržování klidu a pořádku dohlíželi na setkání s prezidentským kandidátem jihomoravští policisté. Podle informací ČTK musela policie na nezbytnou dobu uzavřít dopravu v Rooseveltově ulici.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kateřina Benáčková

Štítky petr pavel, prezidentské volby, kandidát, kampaň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbyšek Zabloudil

Velmi si vážím soudruha Pavla, za jeho proniknutí jako rozvědčíka lidové armády ČSSR do velení NATO. Jen tak dál generále.

Sobota, 21. ledna 2023, 18:55Odpovědět

Baron Kocharovski

to: Marie Glanczová - 8.000 lidí je relativně dost. už jen proto, že ani nechápu, jak se tam TOLIK lidí mohlo vejít. :-) a vidím, že brněnský herec, režisér RYCHLÍK se už ZASE CPE na pódia... :-((( jak ho znám, stál by tam i s ČERTEM, kdyby mu to mohlo něco přinést. :-(((

Sobota, 21. ledna 2023, 17:09Odpovědět

Marie Glanczová

8 tisic ze skoro 400 tisíc obyvatel Brna to je slabota....

Sobota, 21. ledna 2023, 12:21Odpovědět

Marie Glanczová

Uvedených herců jsem si dosud vážila , ale teď už lezou do .... nějakému politikovi - hnus - je jim to zapotřebí?

Sobota, 21. ledna 2023, 11:15Odpovědět

Dav v Brně vítal Petra Pavla. Nenechte se zastrašit, vyzval generál  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.