Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hladík čelí podezření z ovlivňování privatizací v Brně. Nic nového, brání se lidovec

Bývalý náměstek brněnské primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL) je podezřelý z ovlivňování privatizací majetku města Brna. Podle médií to vyplývá ze soudního příkazu k prohlídce politikovy kanceláře. Hladík se zprávám brání s tím, že nejde o nové zjištění.

S informací, že je Hladík podezřelý z ovlivňování privatizací městského majetku, přišla ve čtvrtek Česká televize. K věci se na svém Twitteru vyjádřil také exnáměstek. „To, co se objevilo v médiích, není žádná nová informace. Zveřejnění příkazu k prohledání mé kanceláře podle zákona o svobodném přístupu k informacím znamená, že informace v něm již patrně neslouží policejnímu vyšetřování,“ napsal.

Do kanceláří brněnského bytového odboru i kanceláře bývalého náměstka naběhli kriminalisté v polovině října. Razie byla pokračováním kauz s městskými domy a byty, které Brno v posledních měsících provázejí. Podle vyšetřovatelů mohl právě Hladík pomáhat organizované zločinecké skupině, jež ovlivňovala privatizace brněnského majetku. Místopředseda KDU-ČSL tehdy uvedl, že odevzdal svůj telefon policii a podporuje rozkrytí případné trestné činnosti.

Měl jednat s podnikatelem Horkým

Svůj podíl na kauze ale odmítl. „Byl jsem kontaktován policií a byl jsem požádán o přístup do mé kanceláře, což považuji v kontextu vyšetřování za samozřejmost. Zároveň mě policie požádala, abych přišel podat vysvětlení, k čemuž jsem samozřejmě připraven,” uvedl v den razie Hladík, o němž se mluví jako o kandidátovi na ministra životního prostředí. Do křesla může usednout po své lidovecké kolegyni Anně Hubáčkové, která funkci opustila ze zdravotních důvodů.

Sedm obviněných po razii v Brně šlo do vazby

Pátek, 21. října 2022, 07:40Krimi

Sedm obviněných po razii v Brně šlo do vazby

Městský soud vzal ve čtvrtek do vazby všech sedm lidí obviněných kvůli privatizaci městských domů v Brně. Novinářům to po skončení jednání řekla dozorující státní zástupkyně Petra Lastovecká. Jména obviněných neuvedla. Stíhané jsou i dvě...

Podle policistů měl Hladík v minulosti jednat s podnikatelem Michalem Horkým, který je jedním ze stíhaných v kauze městských bytů a černovické pískovny. Exnáměstek ale dlouhodobě uvádí, že není obviněný ani obžalovaný. Navíc tvrdí, že o věci nemůže hovořit podrobněji, jelikož je vázán mlčenlivostí pod pokutou pěti milionů korun. „Nikdy jsem nejednal tak, abych se obohatil já nebo někdo jiný. Policii jsem vše vysvětlil, spolupracuji,“ uvedl dnes Hladík s tím, že jej policisté nekontaktovali již několik týdnů. 

Do vazby se po druhé říjnové razii v Brně dostalo sedm osob včetně Horkého. Kriminalisté prohledávali prostory i na radnicích městských částí Brno-sever a Brno-Černovice, byli také v Pískovně Černovice a u jednatele firmy Jiřího Hasoně (KDU-ČSL). 

Ohodnoť článek

Foto FB/Petr Hladík

Štítky petr hladík, kdu-čsl, lidovci, ministerstvo životního prostředí, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hladík čelí podezření z ovlivňování privatizací v Brně. Nic nového, brání se lidovec  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.