Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brno skončí s privatizacemi městských bytů, slibuje primátorka Vaňková

Brněnský magistrát v návaznosti na kauzy z posledních týdnů podle primátorky Markéty Vaňkové (ODS) ukončí proces privatizace. Vaňková to sdělila v rozhovoru pro Denik.cz. Policisté kvůli privatizaci městských domů zasahovali v Brně v úterý. Zadrželi deset lidí, tři později propustili.

"Dohodli jsme se, že ukončíme proces privatizace. Zakotvili jsme to i do koaliční smlouvy, nicméně neumím úplně říci, jestli by tam tohle pravidlo nebylo i bez událostí posledních dní. Za ODS mohu říci, že před čtyřmi lety jsme privatizaci bytových domů měli jako jedno z témat, letos už mezi nimi chyběla," sdělila Vaňková v rozhovoru.

K samotnému zásahu na brněnském magistrátu Vaňková uvedla, že ji o úkonech ze strany policie v budovách magistrátu informoval tajemník. "Pak mě specifikoval, že se jedná o budovu na Malinovského náměstí a budovu Nové radnice, což se pak nedalo přehlédnout. Jinak mám informace pouze z médií," uvedla Vaňková.

Kauza z tohoto týdne se týká privatizace městských domů, činnosti městské firmy a dotačních podvodů. Soud vzal ve čtvrtek v této věci do vazby všech sedm obviněných. Kromě nich jsou obviněné i dvě firmy.

Kriminalisté v úterý prohledávali kromě prostorů bytového odboru brněnského magistrátu i prostory radnice městské části Brno-sever i Brno-Černovice, byli v Pískovně Černovice. O podání vysvětlení a přístup do kanceláře požádala policie také místopředsedu KDU-ČSL, kandidáta na ministra životního prostředí a tehdejšího náměstka brněnské primátorky Petra Hladíka. Brno si ve čtvrtek na ustavující schůzi zvolilo nové vedení vzešlé ze zářijových komunálních voleb, Hladík už náměstkem není, není ani v radě města. V úterním prohlášení uvedl, že policii poskytne součinnost a že není z ničeho obviněný. Ve čtvrtek zopakoval, že nebyl z ničeho obviněn a nebyl ani zadržen.

Policisté v Brně zasahovali i před dvěma týdny, a to kvůli přidělování městských bytů. V této věci obvinila osm lidí, ve vazbě skončili dva z nich.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ODS

Štítky Vaňková, Brno, privatizace, byty, Hladík, Markéta Vaňková, magistrát, ODS, policie, Petr Hladík, KDU-ČSL, Černovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno skončí s privatizacemi městských bytů, slibuje primátorka Vaňková  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.