Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté znovu naběhli na brněnskou radnici. Jsou v kanceláři náměstka Hladíka

, aktualizováno 18. října 2022, 12:41

Policejní razie v největším moravském městě nekončí. Kriminalisté přišli do kanceláří bytového odboru i prvního náměstka primátorky Petra Hladíka (KDU-ČSL), který je zároveň adeptem na ministra životního prostředí. Manévry jsou kvůli podezřelým privatizacím městských domů, dotačním podvodům neb aktivitám městských firem.

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu jsou na magistrátě Brna od úterního rána. Prověřují bytový odbor. Mimo jiné kancelář lidovce Petra Hladíka, který působí v pozici náměstka už druhé volební období. Nyní se má stát ministrem životní prostředí.

„Byl jsem byl kontaktován policií a byl jsem požádán o přístup do mé kanceláře, což považuji v kontextu vyšetřování za samozřejmost. Zároveň mě policie požádala, abych přišel podat vysvětlení, k čemuž jsem samozřejmě připraven,” uvedl místopředseda KDU-ČSL Hladík, k jehož nominaci n minstra životního prostředí lidovci uvedli, že bod projednají na svém jednání ve čtvrtek. 

Vyšetřování se uskutečňuje pod dozorem Vrchního státního zastupitelství (VSZ) v Olomouci, které je na magistrátě pro podezření ze spáchání závažného zločinu – účast na organizované zločinecké skupině.

„V tento okamžik lze s ohledem na zákonné omezení poskytování informací v přípravném řízení jen stručně konstatovat, že policejní orgán nyní na několika místech provádí jednotlivé úkony trestního řízení. Domovní prohlídky a prohlídky nebytových prostor jsou prováděny na základě konkrétních soudních příkazů. Se souhlasem dozorové státní zástupkyně bylo z důvodu existence vazebních důvodů k tomuto okamžiku zadrženo deset osob,“ sdělila Petra Lastovecká
státní zástupkyně VSZ v Olomouci. 

„Předmětem prověřovaní jsou aktivity, k nimž docházelo v souvislosti s činností konkrétní městské společnosti a dále v souvislosti s privatizací městských domů v Brně a dotačními podvody páchanými na území města Brna,“ dodala státní zástupkyně s tím, že další informace nebude zastupitelství s ohledem na vyšetřování nyní poskytovat. 

Policisté nedávno v Brně zasahovali kvůli bytům ve spojitosti s radnicí Brno-střed. Kvůli údajným machinacím obvinili osm lidí, dva jsou ve vazbě. Jedním je předseda bytové komise a politik ODS Otakar Bradáč, druhým jednatel realitní kanceláře Zdeněk Červinka.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Brno.cz

Štítky Zásah, Police, Brno, Radnice, Hladík, Petr Hladík, KDU-ČSL, státní zástupce, Olomouc, Státní zastupitelství ČR, Otakar Bradáč, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

TAK DÍK........NEMÁM NA VŠE SLOV......

Pátek, 28. října 2022, 12:33Odpovědět

Policisté znovu naběhli na brněnskou radnici. Jsou v kanceláři náměstka Hladíka  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.