Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Z Brna míří do Senátu hvězdář a pražský herec z Četnických humoresek

Jihomoravský kraj má za sebou druhé kolo senátních voleb. Ze čtyř obvodů na jižní Moravě se do horní komory Parlamentu dostal například herec Tomáš Töpfer a Eva Rajchmanová za SPOLU. Post senátora obhájil hvězdář Jiří Dušek a Jaromíra Vítková.

Z četníka senátorem

Za obvod Brno – město se do Prahy vydá tamní rodák Tomáš Töpfer za SPOLU. Herec známý například z Četnických humoresek si o post senátora zasoutěžil s Bořkem Semrádem za ANO. Zástupce lidovců, ODS a TOP 09 vyhrál se skoro 53 procenty hlasů a nahradí tak současného senátora Jana Žaloudíka (za ČSSD), který už v roce 2016 oznámil, že se letos o křeslo znovu ucházet nebude.

V duchu výhry vládní koalice se nesly i volby v Blansku. Mandát zde obhájila Jaromíra Vítková za SPOLU. Nad podnikatelem Antonínem Žirovnickým zvítězila s převahou více než 30 procent hlasů. 

Těsný boj 

V Hodoníně se zopakoval velmi těsný duel z prvního kola. Opět zvítězila starostka Dolních Bojanovic Eva Rajchmanová za SPOLU, její soupeřka Ladislava Brančíková za ANO prohrála o něco více než jedno procento.

V druhém brněnském obvodu obhájil pozici ředitel Hvězdárny a planetária Brno Jiří Dušek. S podporou ODS, ČSSD, Vaši starostové a Fakt Brno získal skoro 63 procent hlasů, a porazil tak bývalého primátora Petra Vokřála, nestraníka za ANO. Ten od Babišovců odešel v červnu 2020 kvůli možnému napojení některých lidí na kauzu Stoka, ve které kvůli údajnému ovlivňování zakázek v městské části Brno-střed čelí obžalobě 11 lidí a dvě firmy včetně bývalého místostarosty Brna-středu Jiřího Švachuly (dříve ANO).

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Senát ČR, redakce

Štítky volby, senát, Brno, jižní Morava, Jihomoravský kraj, herec, Četnické humoresky, Tomáš Töpfer, Jiří Dušek, Jaromíra Vítková, Eva Rajchmanová, ANO 2011, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

HUMORESKY mají další díl, který nebude ale nikoho bavit - HŘÍŠNÍ LIDÉ MĚSTA PRAŽSKÉHO, NYNÍ BRNĚNSKÉHO..........zajímavé herecké obsazení..... , ALE HVĚZDÁŘ NAJDE NĚCO VE HVĚZDÁCH, JAK DÁL...........ALE V POLITICE JSOU TO JIŽ DÁVNO HVĚZDNÉ VÁLKY......STöp fer.......

Neděle, 2. října 2022, 03:36Odpovědět

Baron Kocharovski

PRAŽSKÝ herec za BRNO?! :-OOO a jaký to má smysl?!

Sobota, 1. října 2022, 19:14Odpovědět

Z Brna míří do Senátu hvězdář a pražský herec z Četnických humoresek  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.