Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brněnský aktivista Hollan touží po návratu do politiky. Je dvojkou na kandidátce Zelených a Žít Brno

Bývalý náměstek brněnského primátora a aktivista Matěj Hollan (Žít Brno) znovu zabojuje v letošních komunálních volbách o post zastupitele. Pod číslem dva se uchází o funkci na radnici na společné kandidátce Zelených a Žít Brno. Kandidátku vede starostka Nového Lískovce Jana Drápalová.

Hollan byl náměstkem v letech 2014 až 2018, kdy Brno vedla koalice ANO, Žít Brno s Piráty, KDU-ČSL a Strana zelených, v průběhu koalici rozšířila TOP 09. Primátorem byl Petr Vokřál (tehdy ANO). Po volbách ale Žít Brno, Zelení i TOP 09 ze zastupitelstva odpadly. „Spojenectví je nyní logický krok po minulých volbách. Pokud se nám podaří uspět, chceme Brno zase obrátit liberálnějším směrem a dokončit projekty v sociální oblasti jako housing first," poukázal Hollan na projekty, u nichž Brno vyčlenilo byty pro lidi bez domova a projekt se pak rozšířil ve více městech v ČR.

Hollan se chce také zasadit o stavbu koncertního sálu, na kterém už tehdy jako náměstek pracoval. "Vysnil jsem si projekt Janáčkova kulturního centra, který se teď za čtyři roky posunul jen o kousek. Nyní nadchází hlavní část, aby se to dobře postavilo. Brno je Janáček, Mendel, Tugendhat, chtěl bych to rozvíjet tímto směrem, aby bylo Brno velkou kulturní metropolí," řekl Hollan.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB/Brno Contemporary Orchestra

Štítky Brno, Komunální, Volby, Hollan, Levice, Žít Brno, Matěj Hollan, Jana Drápalová, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, projekt, ANO 2011, TOP 09, Nový Lískovec, Petr Vokřál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Štěpánek

Jen to ne. A pokud ano,doporučuji revizorům MHD zvýšit v noci kontroly. Myslím, že tato strana a konkrétně Hollan jsou nevolitelní.

Středa, 27. července 2022, 12:18Odpovědět

Brněnský aktivista Hollan touží po návratu do politiky. Je dvojkou na kandidátce Zelených a Žít Brno  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.